Ce spun guvernantii dupa introducerea reducerii TVA la alimente?

Ce spun guvernantii dupa introducerea reducerii TVA la alimente?

0 502

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, intr-o emisiune la Romania Tv, ca masura reducerii TVA la alimente de la 24% la 9% „E o masura economica, dar si sociala. Pentru cel care are 1.000 de lei venit sau 500 de lei venit e important. Practic, salariile si pensiile cresc prin aceasta masura. O familie de pensionari face economii de 20%, dupa noul TVA.”
Primul ministru sustine ca si evaziunea fiscala va fi mai mica odata cu reducerea TVA la alimente: „Evaziunea fiscala va fi mult mai mica – la 24% merita sa faci evaziune fiscala, la 9% nu prea. Eu nu cred ca toti romanii sunt evazionisti. Cred ca exista situatii cand pui un comerciant sa plateasca taxe atat de mari, incat e nevoit sa faca evaziune.” Seful Guvernului a salutat si promulgarea, de catre presedintele Klaus Iohannis, a legii privind dublarea alocatiilor pentru copii, de la 42 la 84 de lei: „Am salutat faptul ca presedintele a promulgat legea votata de Parlament.” In emisiunea de la Romania Tv sunt invitati si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Rovana Plumb.

Victor Ponta:
* Prin reducerea TVA: Evaziunea fiscala va fi mult mai mica – la 24% merita sa faci evaziune fiscala, la 9% nu prea. Eu nu cred ca toti romanii sunt evazionisti. Cred ca exista situatii cand pui un comerciant sa plateasca taxe atat de mari, incat e nevoit sa faca evaziune.food-saftey
* Acum negociem partea urmatoare, si anume aplicarea noului Cod Fiscal.
* Pentru oamenii cu venituri mici sau medii, reducerea aceasta conteaza.
* Pentru cel care are 1.000 de lei venit sau 500 de lei venit e important, e o masura economica, dar si sociala.
* Practic, salariile si pensiile cresc prin aceasta masura.
* O familie de pensionari face economii de 20%, dupa noul TVA.
* Romanii au muncit mai mult in 2014 si 2015, s-au platit mai multe taxe, avem un somaj mai mic.

Eugen Teodorovici spune ca urmarile reducerii TVA la alimente vor fi „Reducerea preturilor, economia nationala care e stimulata prin diverse parghii, reducerea evaziunii.”

Rovana Plumb afirma ca „Pentru familiile cu venituri mici avem o crestere cu pana la 15% a puterii de cumparare. Acest lucru duce efectiv la posibilitatea de a isi cumpara si alte bunuri de care au nevoie.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.