Ce se ascunde în spatele interdicției de zbor a flotei de MIG-uri

Ce se ascunde în spatele interdicției de zbor a flotei de MIG-uri

0 306

Cintecul sirenelor americane:
Romania sa dea urgent flota de MIG-uri Ucrainei

România ar trebui să-i dea Ucrainei MiG-21 Lancers pe care tocmai le-a consemnat la sol” se arată într-un material publicat de influentul site american de analize militare The War Zone, sub semnătura redactorului-șef Tyler Rogoway.
Goana frenetică a Ucrainei după avioane de luptă continuă în timp ce invazia Rusiei ajunge în a opta săptămână.

Au apărut și au dispărut oferte pentru completarea forțelor aeriene ucrainene cu avioane din epoca sovietică, familiare la operat și ușor de întreținut(…)
Dar știrile din România ar putea oferi acum o soluție parțială – deși poate nu ideală pentru unii – la deficitul de luptători al Ucraineiscrie siteul.
România a anunțat că își consemnează la sol întreaga flotă MiG-21 LanceR după o serie de accidente, cel mai recent pe 2 martie, și se va concentra pe operarea flotei sale în creștere de F-16, dintre care 17 sunt versiuni AM/BM, cumparate din Portugalia.
Mai are încă 36 de F-16 pe drum, din surplusul de stocuri norvegiene.
România are aproximativ 27 de MiG-21 operaționale (modernizate în Israel), 19 fiind LanceR-C, iar restul fiind LanceR-B, acestea din urmă fiind pentru antrenamente. Nici piesele de schimb nu sunt o problemă.
În fapt, invazia Ucrainei a arătat că, chiar și avioanele de vânătoare vechi se pot dovedi esențiale pentru a împiedica Rusia să câștige superioritatea aeriană asupra unei țări. Aceste aeronave ar trebui să fie imediat oferite Ucrainei, la pachet cu instructaje de urgență și cu suport continuu.
Deși MiG-21-urile României pot părea învechite, ele sunt mai avansate în ceea ce privește avionica și adaptabilitatea decât orice are Ucraina în acest moment. De asemenea, pot folosi aceleași rachete pe care le are deja Ucraina, precum și cele occidentale, dacă este necesar” conchide siteul american.

Bogdan Tiberiu Iacob
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.