Câţi bani vor primi bărbaţii şi femeile între 18 şi 35 de...

Câţi bani vor primi bărbaţii şi femeile între 18 şi 35 de ani care vor efectua serviciul militar voluntar

0 37

Proiectul de lege privind introducerea stagiului militar voluntar se află în procedura de avizare la Ministerul Finanțelor și ar putea intra în dezbaterea Parlamentului în actuala sesiune, în procedură de urgență.
Stagiul militar voluntar va fi prevăzut pentru femei şi bărbaţi cu vârste între 18 şi 35 de ani, pe o perioadă de patru luni, cu stimulente financiare.

Legea 446, la avizare
Legea 446 a ajuns pentru avizare la Ministerul de Finanţe, după ce a parcurs „toate celelalte puncte de oprire”.„Ministerul Apărării şi noi ne-am dori să intre în această sesiune în dezbatere aceste legi ale apărării, aşa cum le-am numit, şi să le putem dezbate, amenda şi aduce într-o formă finală cât mai repede”, a transmis deputatul.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că România nu are niciun risc să fie angajată în vreun război şi nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere.

Câți bani vor primi românii care se înrolează
Românii care vor dori să participe la pregătirea militară voluntară ar urma să primească salarii.
La nivel declarativ, reprezentanții statului iau în calcul suma de trei salarii medii brute. De asemenea ar fi vorba și de cazarea gratuită în perioada stagiului de pregătire.
Serviciul militar obligatoriu este exclus, dar există o preocupare la nivelul MApN pentru serviciul militar voluntar, a declarat, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.
Armata română a trecut de la peste 320.000 de oameni. A ajuns în situaţia la avea în jur de 80.000, vreo 75.000 de militari, vreo 14.000 sau 15.000, personal contractual şi cred că 407 sau 408 funcţionari publici.
Deci, din punct de vedere numeric, armata a scăzut şi categoric, nevoile operaţionale sunt cele care sunt, ele sunt motivate şi de situaţia în care ne aflăm, pentru că este o situaţie care nu a mai fost în Europa de foarte mult timp”, a detaliat ministrul.

Sursa: national.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.