Castelul Bran: audierile continua

Castelul Bran: audierile continua

0 186


Audierile in subcomisia de ancheta privind retrocedarea Castelului Bran, din Parlamentul Romaniei, continua. La aceste audieri au fost chemati factori de raspundere si consilieri din cadrul Consiliului Judetean Brasov, printre care si presedintele Aristotel Cancescu, acesta fiind convocat pentru data de 12.04.2007.


Printre cei invitati se numara si consilierul independent Iancu Vespasian Augustin, solicitat sa prezinte concluziile comisiei privind oportunitatea achizitionarii Castelului din Consiliul Judetean Brasov (comisie infiintata dupa inaintarea ofertei de catre casa de Habsburg). ?Iancu Vespasian a declarat ca datorita intarzierii cu care i-a parvenit invitatia pentru termenul din 12.04. nu s-a putut prezenta, urmand a raspunde chemarii parlamentarilor pe 18 aprilie cand este programata urmatoarea audiere.


De asemenea, consilierul judetean a declarat ca s-au solicitat Consiliului Judetean diverse documente aferente unor demersuri facute de Casa de Habsburg pentru vanzarea Castelului catre Consiliul Judetean, respectiv oferta, evaluarea si corespondenta purtata cu descendentii principesei Ileana si ca acestea au fost puse de catre conducerea Consiliului Judetean la dispozitia subcomisiei parlamentare, care, pana la finele lunii ar trebui sa se pronunte asupra legalitatii retrocedarii si a negocierilor purtate de Consiliul Judetean.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.