Carte verde pentru imigranti

Carte verde pentru imigranti

0 271

Comisia Europeana intentioneaza sa introduca o carte verde care sa faciliteze accesul imigrantilor calificati in Uniunea Europeana. Potrivit proiectului, cartea verde se va adresa muncitorilor inalt calificati si va fi valabila in toate cele 27 de state membre UE. Uniunea intentioneaza sa prezinte propunerea la inceputul celei de-a doua jumatati a anului 2007.


Potrivit planului Uniunii Europene, care se afla deocamdata in stare de proiect, accesul imigrantilor poate constitui obiectul unor anumite limite. Obiectivul principal este insa facilitarea accesului pe piata muncii a imigrantilor posesori de carte verde in anumite state membre UE.


Propunerea atinge insa una dintre cele mai spinoase probleme, putandu-se confrunta cu o rezistenta din partea unor state membre, fara acordul carora ea nu poate fi aprobata. Germania, care de la 1 ianuarie a preluat presedintia semestriala a Uniunii Europene, s-a aflat in fruntea statelor care se opun imigratiei legale, precizand ca nu doreste interferarea acesteia pe piata muncii germane.


In spatiul Uniunii Europene, abordarea imigratiei ilegale difera de la tara la tara. Unele dintre state permit o imigrare limitata, cu exceptia reunirii familiale, precum si acordarea de permise de munca pentru persoane cu abilitati specifice si posesoare ale unui contract de munca.


?


Asa-numita carte verde americana reprezinta un document de identificare care permite imigrantilor sa traiasca si sa lucreze in Statele Unite si ulterior sa obtina cetatenie americana. Casatoria cu un cetatean american este cea mai usoara cale pentru un strain sa obtina cartea verde.


Australia si Canada au un sistem bazat pe puncte, care favorizeaza persoanele cu studii superioare si care cunosc limba nationala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.