Carnagiu intr-un campus universitar din Virginia

Carnagiu intr-un campus universitar din Virginia

0 237


Violenta in mediul institutiilor de invatamant este intr-o ingrijoratoare crestere in SUA. De la copii care trag cu pistolul in colegii de clasa, poate in joaca, la atentate teroriste organizate, violenta extrema este din ce in ce mai prezenta.


Dupa ce anul trecut 3 elevi ?au fost omorati si alti 8 raniti intr-o scoala din statul american Pennsilvania, ?un nou atentat intr-o institutie de invatamant a socat intreaga lume prin duritatea extrema: un individ a ucis cel putin 30 de persoane si a ranit inca 29 in Blacksburg, Virginia, in campusul universitar al Virginia Tech University, dupa cum transmite CNN.


Criminalul a deschis focul intr-un dormitor al Virginia Tech University ce gazduia aproape o mie de persoane si intr-o sala de clasa din apropiere. Se pare ca dupa ce a savarsit fapta s-a sinucis, desi varianta sinuciderii nu este confirmata de politie. Nu se stie decat ca atacatorul nu mai este in viata.


Atacul este catalogat drept cel mai dur atac dintr-un campus universitar din istoria SUA.


Charles Steiger, rectorul Universitatii din Virginia, a declarat ca „ Universitatea a fost lovita de o tragedie pe care o consideram pe proportii monumentale. Au fost doua atacuri armate, produse in campus, si in fiecare dintre cazuri s-au inregistrat victime. Universitatea este socata si cu adevarat ingrozita de ce s-a intamplat. Vreau sa manifest cele mai sincere si profunde condoleante familiilor victimelor, care includ studentii nostri”.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.