Candidatul Partidului Verde ameninta

Candidatul Partidului Verde ameninta

0 187

Daca ar fi trebuit sa pun un motto acestui material, as fi scris: „Esti mic, nu ai nimic”.
De ce? Pentru ca asa este in scumpa noastra tarisoara postrevolutionara. Dulaii si-au ascutit dintii, ca lupul din „Capra cu yrei iezi” si rup intr-o veselie de la gura celor mici, caci sunt nesatui si nu vor sa lase si pe altii la bucate, nu cumva sa creasca prea mari si sa le ia locul.
Asa a patit si candidatul la alegerile prezidentiale din partea Partidului Verde, Remus Cernea, care ameninta ca isi va da foc, astazi, in fata Televiziunii Romane.
Nu stiu daca sunt multi ci care au auzit de existenta acestui partid sau de cea a Partidului Ecologist, ambele inrudite ca spirit si gandire, insa trebuie stiut ca in Occident, mai ales in Germania, ecologistii au un cuvant de multe ori hotarator de spus in politica lor interna si chiar in cea externa, in relatiile cu alte tari. Din pacate, la noi ideea este acceptata, poate cu un zambet condescendent, insa nu este imbratisata ca traznaile si, uneori, aberatiile principalelor curente politice, cum ar fi social-democratia sau liberalismul. Nu am amintit de portocalii, pentru ca aceia, in afara de lipsa unei doctrine, sunt plini de un mucegai urat mirositor, urmand sa fie in curand aruncati la lada de gunoi a istoriei.
Dar sa revenim la necazul si durerea candidatilui la prezidentiale din partea Partidului Verde, Remus Cernea.
Candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale, Remus Cernea, a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca intentioneaza sa-si dea foc in fata sediului Televiziunii Romane, astazi, la ora 12,30. El s-a plans de „o ignorare manifesta a candidaturii la alegerile prezidentiale de catre postul public de televiziune” si a amenintat ca va reactiona printr-un gest radical.
„Este ceea ce, cu prilejul acestei campanii de strangere de semnaturi, traiesc: si anume o ignorare manifesta a candidaturii mele pentru alegerile prezidentiale de catre postul public de televiziune si stergerea de pe internet a sondajului realizat de Radio Romania Actualitati care ma credita cu cele mai multe voturi in preferintele utilizatorilor de internet. Posturile publice promoveaza intens clasa politica din Romania. Eu sunt impotriva actualei clase politice. Asta inseamna ca nu am voie sa vorbesc?”, se arata in comunicatul emis de Partidul Verde.

„Luni, 21 septembrie, ora 12,30, cu orice risc, imi voi da foc in fata Televiziunii Romane (in Calea Dorobantilor nr. 191, n.a.) in semn de protest fata de anihilarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor si distrugerea democratiei in Romania”, a precizat Remus Cernea.

Asta este ce am afirmat la inceput:dulaii cei mari vor totul pentru ei, sfasiind ca orice javra maidaneza.
Partidul Verde, ca si Partidul Ecologist, sunt formatiuni politice mici, chiar daca au idei si idealuri mari si spre folosul si binele tuturor. Dar ele nu sunt intelese inca, in lehamitea care l-a cuprins pe roman, caruia nu poti sa-i faci binele cu sila, ci doar daca il convingi, asa cum si este civilizat. In plus, aceste doua mici formatiuni politice nu au nici a mia parte din fondurile dulailor, astfel canu se pot impune prin bani. Singurul mod in care au putut actiona pana acuma si fatis au fost intreprinderile, in repetate randuri, de curatare a naturii de urmele oamenilor neimtiti, in trecerea lor: colturi de natura mai frecventate, cursuri de ape etc. Iar aceste actiuni par sa fi adus ceva capital politic, in detrimentul marilor dulai, carora nu le convine asa ceva.
Nu stiu daca domnul Remus Cernea chiar isi va da foc, dar stiu ca gestul ar atinge multe corzi sensibile, la noi ca si pe mapamond, in lumea civilizata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.