Cand avem nevoie de curatire interna?

Cand avem nevoie de curatire interna?

0 219

Elementele nutritive si fibrele vegetale sunt eliminate iar procesul de incalzire schimba structura moleculara a alimentelor si distruge viata si energia. La acestea se adauga lipsa de exercitii fizice si miscare in mod regulat. Tot aici se adauga si stresul ritmului de viata alert al zilelor noastre si stresul electomagnetic provocat de calculatoare, telefoane mobile, masini, aparate, etc. Cum stim cand este timpul sa ne eliberam organismul de toxinele acumulate, de paraziti si alte depuneri? Daca experimentati una sau mai multe din simptomele urmatoare, atunci este vremea unei curatiri interne:


????????? Alergie la unele mancaruri


????????? Balonare si gaze intestinale


????????? Burta proeminenta


????????? Colon iritabil


????????? Constipatie cronica


????????? Dureri de cap frecvente


????????? Exces in greutate


????????? Gust de metal in gura.


????????? Hemoroizi


????????? Indigestie


????????? Infectiii diverse


????????? Iritabilitate, indispozitie


????????? Paraziti


????????? Pofta exgerata pentru unele mancaruri


????????? Probleme ale pielii, eruptii, etc.


????????? Raceli frecvente


????????? Respiratie urat mirositoare


????????? Scaun mirositor


Intestinele pot depozita o cantitate mare de materie partial digerata in stare de descompunere (putrefactie), chiar si medicamente si alte chimicale toxice, decenii la rind. O persoana obisnuita acumuleaza in colon dealungul anilor, reziduri metabolice, la autopsii au fost descoperite intestine in care erau depuneri care cantareau 18 kg si aveau o lungime de 30 cm, lasand in intestin un canal ingust cu diametrul unui creion. Aceste 18 kg se datorau unor straturi inchegate de mucus intarit amestecate cu materie fecala, avind denumirea de placa mucoida.


Placa mucoida poate varia considerabil in functie de starea chimica din intestinul persoanei respective. Poate fi tare si casanta; poate fi tare si densa, dura, umeda si elastica, moale, tare si lipicioasa, subtire si are diferite culori: de la cafeniu, negru, sau negru-verzui la galben sau gri si uneori emana un miros intepator.


Se pune intrebarea fireasca, oare am si eu asemenea ….
Daca mai multi ani la rand ai avut o dieta compusa din urmatoarele:


– alimente de origine animala ( inclusiv produse lactate )


– alimente prajite


– cafea sau ceai


– zahar


– faina alba


– grasimi hidrogenate-margarina


– mancare incalzita la microunde


– alcool


– medicamente


– metale grele- inclusiv mercurul dentar.


probabil exista acumulari de reziduri metabolice in colonul tau.


Curatarea colonului se poate face in mai multe feluri. Eu va recomanda acesta metoda cu ajutorul :



  • Cerealele integrale – au un continut ridicat de fibre alimentare, substante nedigerabile care, ajunse in tubul digestiv, isi maresc volumul si joaca rolul unei adevarate maturi pentru materiile reziduale. Se recomanda in mod special consumarea dimineata, la micul dejun, a fulgilor de grau, de orz, de ovaz sau de secara, care se prepara prin amestecare cu fructe rase, miere si condimente usoare cum ar fi: fenicul, nucsoara, scortisoara.

  • Argila – administrata intern este nu doar un mijloc de curatare, ci si de vindecare a stomacului, a intestinului subtire si a colonului. Are un efect protector, antiinfectios si regenerativ. Se administreaza in cure de 40 de zile, astfel: in jumatate de pahar de apa (100 ml) se pune o lingurita de argila, lasandu-se de seara pana dimineata. In primele sapte zile de tratament se bea pe stomacul gol, dimineata, numai fractiunea limpede din pahar – apa de argila. Dupa trecerea acestei perioade, se amesteca dimineata intreg continutul paharului si se bea integral.

  • Laxativele – se administreaza in cure de 2-3 saptamani pentru accelerarea tranzitului intestinal (element de maxima importanta in cura de primavara) si pentru a favoriza actiunea celorlalte doua remedii prezentate, adica argila si cerealele integrale. Sunt indicate mai ales persoanelor care consuma sau au consumat carne, care se confrunta intr-un grad mai mic sau mai mare cu constipatia care nu au minim o evacuare pe zi sau care sufera de colita de putrefactie. Dintre laxativele cele mai eficiente mentionam: crusinul (decoct din o lingurita la o cana de apa), uleiul de ricin (1-3 linguri pe zi), tinctura de fructe de soc.

Concluzie: Medicii recomanda un program pentru detoxifiere la inceputul fiecarui sezon


?


?


?


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.