Canabis si ecstasy, cele mai consumate droguri la Brasov

Canabis si ecstasy, cele mai consumate droguri la Brasov

0 141

A scazut consumul de alcool si tutun in Romania, dar creste cel de droguri ilegale. In plus, toata tara se confrunta cu aparatia pe scara larga a consumului de substante etnobotanice.
Tutunul si drogurile sunt cauzele principale ale decesului in lume. Tutunul ucide anual 3,5 milioane de persoane, in ritm de 100 pe zi iar 25 de boli au drept cauza principala fumatul. Conform unui sondaj stabilit de Comisia Europeana, marea majoritate a cetatenilor Uniunii Europene vor actiuni mai dure impotriva fumatului.
La nivel national a crescut consumul de droguri ilegale si etnobotanice. Un sondaj realizat pe 5100 de subiecti, din grupa de varsta 15-64 de ani, arata ca, alaturi de substantele etnobotanice, cel mai consumat drog este cannabisul. 1,6% dintre subiecti consuma acesta drog. Pe locul doi se claseaza ecstasy, cu 0.7% iar pe locul trei heroina si cocaina, ambele cu cate 0.3%. Autoritatile brasovene iau masuri pentru a incerca sa tina sub control acest fenomen.
In regiunea Centru, din care face parte si Brasovul, 2% din consumatori prefera cannabisul si 0.4%, se drogheaza cu ecstasy.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.