Calcularea contributiilor sociale din nou modificata

Calcularea contributiilor sociale din nou modificata

0 221

?


Singura constanta a vietii noastre ramane fara indoiala – schimbarea! Iata ca, din nou, Guvernul doreste sa nu care cumva sa ne obisnuim cu aplicarea unei legi sau act normativ si schimba de anul viitor modul de calcul al contributiilor sociale. Firmele vor plati pentru toate veniturile realizate de un angajat.


Foamea” de bani a Guvernului este confirmata in urmatorul comunicat: „…in vederea urgentarii stabilirii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2008, actul normativ largeste baza de calcul a contributiilor sociale datorate de angajatori si angajati, prin includerea tuturor veniturilor brute, realizate lunar”.

?
Pentru angajatori, baza de calcul a contributiei de asigurari sociale va fi suma veniturilor care constituie baza de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale.


Reamintim ca in prevederile anterioare baza de calcul pentru contributiile sociale era salariul de baza plus sporurile cu caracter permanent. Noile prevederi extind baza la toate veniturile brute realizate.
Asa cum se obisnuiste in asemenea imprejurari, marim ca sa diminuam, in comunicatul Guvernului se mai spune ca: largirea bazei de calcul pentru contributiile sociale constituie si o baza pentru o viitoare reducere a cotelor de contributii de asigurari sociale datorate de angajatori si angajati la bugetul asigurarilor pentru somaj.


Comunicatul nu precizeaza daca exista anumite venituri care nu vor fi incluse in baza de calcul pentru determinarea contributiilor sociale datorate.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.