Cainii au inteligenta copiilor de 2 ani

Cainii au inteligenta copiilor de 2 ani

0 238

Patrupezii nostri sunt uneori mult mai inteligenti decat ii banuiam noi pana acum. Poate ca de multe ori, catelusul dunmeavoastra v-a suprins cu un gest, un capriciu sau, din contra, prin executarea ireprosabila a unei comenzi invatata la orele de dresaj. Trebuie sa stiti ca inteligenta lui este nativa si se datoreaza capacitatii lui de invatare.
S-a descoperit ca majoritatea raselor de caini din lume au gandirea si capacitatea de memorare a unui copil de 2 ani. In urma studiilor, s-a aratat ca exista rase care pot recunoaste sensul a cel putin 250 de cuvinte.
Un studiu efectuat de University of British Columbia (Universitatea Columbiei Britanice) din Vancouver (Canada), sustine ca cei mai inteligenti caini sunt cei din rasa border collie, rasa inrudita cu cea a faimosului personaj de film, Lassie. Pe locul doi se afla rasa schnauzer, iar pe locul trei rasa caine-lup.
Pe langa memorarea celor 250 de cuvinte, cainii ar putea sa numere pana la 5.
Totodata, cainii poseda o inteligenta spatiala caracteristica care ii ajuta sa se orienteze instinctiv.
Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca, in procesul de crestere, cainii dezvolta aceleasi capacitati cognitive ca si oamenii.
„Cainii sunt, in medie, la fel de inteligenti ca un copil de doi ani. Asta inseamna ca pot intelege circa 165 de cuvinte, semne si semnale. Bineinteles ca nu vom reusi sa stam si sa purtam o conversatie cu un caine, dar acestia inteleg cuvinte si gesturie la fel de bine ca un copil de doi ani”, a declarat profesorul Stanley Coren, cel care a condus studiul’, citat de ziarul Libertatea.
Totodata, potrivit cercetatorilor, cainii pot numara. „Cainii pot spune ca unu plus unu este egal cu doi si nu cu unu sau cu trei”, mai spune profesorul, citat de Mediafax.
„Daca ne uitam la lupi, acestia nu pot fi dresati atat de bine ca si cainii domestici. Daca un om arata cu degetul, un lup se uita fix la deget, in timp ce un caine domestic se uita la locul spre care arata degetul”, spune Coren, citat de aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.