Cabana Curmatura din Muntii Piatra Craiului

Cabana Curmatura din Muntii Piatra Craiului

0 285

Situata la o altitudine de 1470 m, in Masivul Piatra Craiului, sub curmatura dintre Piatra Mica si Varful Turnul Pietrei Mari, cabana Curmatura este o importanta baza turistica servind ca loc de popas drumetilor care strabat potecile de pe Piatra Mica si creasta nordica a Pietrei Craiului.


?


Asezata intr-o rariste a padurii de molid care o inconjura si care se sfarseste sub abruptul Turnului, ea este si o baza de plecare in turele alpine din aceasta zona.


?


Drumuri de acces


?


Din Zarnesti (alt. 722 m) se urmeaza soseaua locala de pe Valea Raului Mare ce duce spre comuna Magura, pana la Fantana lui Botorog (alt. 820 m). In continuare poteca amrcata cu banda galbena prin Poiana Zanoaga (alt. 1314 m) pana la cabana. Durata 3 – 4 ore.


?


Din Zarnesti, pe drum marcat cu banda albastra ce urca de-a coasta pe sub Piatra Mica pana la Valea Crapaturii si apoi pe poteca marcata cu banda galbena ce urca pe aceasta vale pana in Saua Crapatura (alt. 1601 m) de unde se coboara la cabana. Durata cca. 4 ore.


?


Capacitatea cabanei este de 82 locuri (iarna 66), in camere cu 2 – 3 paturi si dormitoare comune cu paturi si priciuri (2 cladiri). Bufet si restaurant. Slow food nu fast food ! Lumina electrica de la grup electrogen propriu. Apa de la izvor in apropiere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.