BULGARIA A CERUT COMISIEI EUROPENE SĂ REZILIEZE CONTRACTELE PENTRU PFEIZER

BULGARIA A CERUT COMISIEI EUROPENE SĂ REZILIEZE CONTRACTELE PENTRU PFEIZER

1 169

Bulgaria a cerut oficial Comisiei Europene să rezilieze contractul cu Pfizer pentru că vaccinurile ar fi ineficiente împotriva noilor variante. În aceste condiții, bulgarii au transmis că REFUZĂ să mai achiziționeze doze de vaccin, pentru a nu risipi banii.
Alexandru Rafila a vorbit despre situația noastră. România mai are de primit acum 8 milioane de doze de vaccin restante pentru 2022 și 19 milioane pentru 2023, cât prevede contractul cu Pfizer și alți producători.
El a lăsat să se înțeleagă că și România ar fi tentată să renunțe la o bună parte din aceste doze, însă rămâne de văzut dacă se va putea legal.
Ne-am alăturat de la început tuturor acestor demersuri. Dacă vă aduceţi aminte, România împreună cu alte nouă state europene am făcut acest lucru încă de acum multe luni, am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens şi nouă ni se pare absolut normal ca vaccinurile care nu pot fi utilizate sau care nici măcar nu s-au produs, pentru că sunt multe care fac obiectul unui contract care ar trebui să fie derulat în anul acesta, 2023, cu cantitate mare de doze de vaccin.”
Sanchi, Rafilo!
Îți spun eu de-acum: Nu se poate!, va spune Comisia, fiincă au fost luate comisioanele déjà. De-aia a secretizat cațaoana de Ursula contractele și nu le dă chiar dacă se prăbușește lumea.
Le-a cerut Parlamentul, le-a cerut Curtea de Conturi Europeană… Kovesi nu știe nimic, n-a auzit nimic…
Ea fuge după bulgari și români care au devalizat fonduri UE de câteva zeci de mii de Euro.
Amărâți, la Bruxelles se joacă pe poturi mari, nu pe mărunțiș.
Ce bătaie de joc!
O să zică OMS-ul, faceți pe nebunii, ăăă? Nu-i nimic, mai băgăm o tură de plandemie atunci!

Autor: Angelo Davidescu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

  1. […] Ordin de anihilare La începutul lunii noiembrie 2022, ministrul Sănătății a emis un ordin privind stabilirea unor măsuri pentru distrugerea vaccinurilor împotriva Covid-19 expirate, aflate în stocul centrelor regionale de depozitare şi distribuţie. Potrivit acestuia, vaccinurile expirate trebuie predate trimestrial de centrele regionale de depozitare şi distribuţie, pe bază de proces-verbal de predare-primire, către direcţiile de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti în a căror rază administrativ-teritorială acestea îşi desfăşoară activitatea şi preluate în gestiunea acestora. ”Direcţiile de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti predau, în vederea distrugerii, pe bază de proces-verbal de predare-primire, flacoanele multidoză de vaccin împotriva Covid-19 expirate operatorilor economici autorizaţi pentru transportul, tratarea şi eliminarea deşeurilor medicale, în baza contractelor pe care le au încheiate cu aceştia. Fondurile necesare finanţării cheltuielilor generate de distrugerea vaccinurilor împotriva Covid-19 expirate vor fi acoperite de către direcţiile de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti din bugetul aprobat pentru derularea programelor naţionale de sănătate publică”, se arată în Ordinul ministrului Sănătății. Comisia Europeană, în silenzio stampa După ce autoritățile din Bulgaria au anunțat că nu mai acceptă livrarea de vaccinuri anti-Covid, după ce au distrus cantități uriașe, ministrul Alexandru Rafila a anunțat că se va alătura acestui demers și va refuza ultimele 19 milioane de doze de la Pfizer.„Ne-am alăturat tuturor acestor demersuri. România împreună cu alte nouă state europene au făcut acest lucru. Încă de acum multe luni am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens. Este inadmisibil ca produse care nu sunt folosite să fie cumpărate în cantități mari și apoi distruse”, a declarat Rafila. Concluzia este că, deși a fost notificată de 10 state din UE, Comisia Europeană a refuzat să dea vreun răspuns, în condițiile în care este singura responsabilă de achizițiile în exces și fără vreo justificare pertinentă. Ce va urma? Cel mai probabil, țările care au îndrăznit să protesteze încălcând contractele încheiate vor fi date în judecată de gigantul Pfizer.Între timp Bulgaria s-a hotărât – nu va mai achiziționa vaccinul! Vezi aici: BULGARIA A CERUT COMISIEI EUROPENE SĂ REZILIEZE CONTRACTELE PENTRU PFEIZERhttps://www.infobrasov.net/bulgaria-a-cerut-comisiei-europene-sa-rezilieze-contractele-pentru-pfeizer/ […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.