Braşovul pe primul loc în topul celor mai populare destinaţii ale verii

Braşovul pe primul loc în topul celor mai populare destinaţii ale verii

0 149

Turismul, o „industrie” în plină ascensiune, la îndemâna românilor, cunoaște o puternică ascensiune după „plandemie”. Așa cum era de așteptat, prin atracțiile sale, Braşovul ocupă prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii ale verii, urmat de Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia, potrivit unei analize realizate de o platformă hotelieră online.
„Turiştii au profitat din plin şi de cele două minivacanţe din timpul verii, respectiv cea de 1 iunie şi Rusalii, când bugetarii au avut un weekend prelungit de cinci zile, şi cea de Sf. Maria, cu liber pe 14 şi 15 august, acestea fiind cele mai pline perioade din punctul de vedere al rezervărilor„, se arată într-un comunicat al Travelminit.
Litoralul românesc a scăzut în popularitate în comparaţie cu anii trecuţi, mai arată studiul realizat pe baza rezervărilor din perioada iunie – iulie 2023.
În ceea ce priveşte preţurile medii pentru sezonul estival în România, tarifele s-au menţinut, în linii mari, la valorile de vara trecută.
„De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru un cuplu a fost de 340 de lei în intervalul iunie – august 2023, pe când preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru o familie (doi adulţi + doi copii) a fost de 536 de lei. Pentru două nopţi de cazare în România, turiştii au plătit 763 de lei per sejur (două persoane), respectiv 1.150 de lei per sejur (familie). Pentru cinci nopţi de cazare în ţară, românii au scos din buzunare 1.823 de lei per sejur (două persoane), respectiv 2.656 de lei per sejur (familie)”, precizează sursa citată.
Cel mai ieftin pachet de pe Travelminit.ro a fost vândut într-un hotel din Saturn la preţul de 173 de lei, un pachet pentru un sejur de doi adulţi (două nopţi). De asemenea, cel mai ieftin pachet pentru familie a fost vândut în Miercurea Ciuc, la preţul de 850 de lei, pentru patru adulţi, pe o durată de cinci nopţi.
Nu în ultimul rând, cel mai ieftin pachet pentru familii de pe litoral a fost vândut în staţiunea 2 Mai, la preţul de 1.200 lei, pentru patru persoane, pe o durată de cinci nopţi.
„Şi în această vară, o destinaţie montană, oraşul Braşov, este pe primul loc în topul preferinţelor turiştilor, semn că turiştii îşi îndreaptă atenţia acum şi faţă de variantele alternative la litoralul românesc. În topul celor mai căutate destinaţii din punctul de vedere al numărului de rezervări se află şi Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia. Cele trei staţiuni de pe litoral sunt şi cele alese în mod recurent de turiştii care vin la mare”, se mai spune în comunicat.

Studiul mai arată că perioadele celor două minivacanţe (cea de 1 Iunie & Rusalii şi cea de Sf. Maria) au fost cele mai aglomerate pentru turismul estival.
Potrivit datelor Travelminit.ro, ziua cu cele mai multe check-in-uri a fost 1 iunie 2023, în timp ce intervalul cu cele mai multe check-in-uri la unităţile de cazare din ţară a fost cel cuprins între 10 şi 14 august (cu 66% dintre check-in-uri realizate în weekendul 11-13 august).
Totodată, turiştii caută acum pachete complexe pentru vacanţele lor, pachete care să includă mai mult decât o simplă cazare.
De exemplu, cei care merg la mare caută plajă privată, şezlonguri şi umbrele incluse în pachet, astfel încât să se bucure de un sejur confortabil, cu mai multe facilităţi incluse. Mulţi dintre cei care fac rezervări pe Travelminit.ro caută camere cu privelişte sau camere care au cadă cu hidromasaj”, se precizează în material.
Va dati seama cum arata aceasta analiză dacă Brașovul era legat de țară printr-o autostrada? La aceste rezultate adăugați încă un aspect, Aeroportul Brasov ar fi funtionat de acum 10 – 15 ani (cam prin 2008-2009 putea fi terminat) precum si o functionare normală, toata ziua, nu doar 12 ore pe zi? Practic la cifrele din statistici se mai pot adăuga cel putin un milion si jumatate de turisti.

NOTA
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă.
Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.