Braşovul găzduieşte ,,Memorialul Dumitru Popescu Colibaşi” la handbal feminin; în deschidere, vor...

Braşovul găzduieşte ,,Memorialul Dumitru Popescu Colibaşi” la handbal feminin; în deschidere, vor juca junioarele!

0 570

Începând de joi, până sâmbătă, sala sporturilor găzduieşte o nouă ediţie a unei competiţii amicale tradiţionale, în perioadele de întrerupere a campionatelor. Este vorba despre ,,Memorialul Dumitru Popescu Colibaşi” la handbal feminin. Anul acesta, turneul va angrena patru echipe din Liga Naţională Ca o noutate, în deschiderea Memorialului, fanii vor putea vedea la lucru echipele de junioare ale Clubului Corona Braşov!

Programul complet al competiţiei este următorul :

13 august 2015

Ora 17.15 Corona (junioare II) – Corona (junioare III) – meci de deschidere a turneului

Ora 19:00 Corona Braşov – Universitatea Cluj

14 august 2015

Ora 09:00 Dunarea Braila – HCM Râmnicu Vâlcea

Ora 17:00 HCM Râmnicu Valcea – Universitatea Cluj

Ora 19:00 Corona Braşov – Dunărea Braila

15 august 2015

Ora 09:30 Universitatea Cluj – Dunărea Brăila

Ora 11:30 Corona Braşov – HCM Râmnicu Vâlcea

Alin Bondar, antrenor al echipei de junioare III a clubului Corona a declarat că pentru grupele de junioare înseamnă foarte mult să joace în deschiderea Memorialului : ,,Pentru aceste jucătoare tinere este extraordinar să participe alături de echipa de senioare, la un turneu amical, mai ales în faţa propriilor suporteri. Este un lucru foarte bun că se promovează şi echipele de junioare, pentru că avem jucătoare foarte bune la Corona, la toate grupele de vârstă. Chiar dacă vom juca între noi, tocmai pentru ca spectatorii să vadă ameble echipe, va fi interesant pentru că fetele au evoluat foarte mult şi forţele sunt cumva echilibrate, astfel că meciul va avea, cu siguranţă, un ritm bun. Faţă de anul trecut, acum simţim cu toţii că fetele au crescut valoric, iar asta se va vedea în meciurile de campionat, acolo unde, la junioare II, de care se ocupă Mariana Tîrcă, eu am încredere că se poate câştiga aurul. În ceea ce priveşte celelalte grupe, sunt optimist şi cred cu convingere că putem ajunge în turneele finale atât la III cât şi la junioare IV, la fetele antrenate de Mihaela Seifer Ciubotaru, iar acest lucru este extrem de benefic performanţei„, a declarat Alin Bondar, antrenor al echipei de junioare III.

Antrenorul Coronei este de părere că Braşovul are un mare avantaj în faţa marilor cluburi, care au început să pună mai mult preţ pe un centru de junioare. ,,După cum se vede, de altfel, marile cluburi au realizat cât de important este să ai echipe de junioare şi acum şi CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare cresc junioare. Faptul că noi le avem însă de mulţi ani şi au crescut mpreună, se va vedea foarte clar în timp, pentru că vor avea alt joc. Braşovenii iubitori de handbal chiar au motive să se bucure că la anul vom avea toată piramida completă, pornind de la grupa de iniţiere, de care se ocupă Mihaela Adam, până la cesa de junioare I„.

În lipsa antrenoarei Mariana Tîrcă, aflată în această perioadă la cârma echipei naţionale, Alin Bondar s-a ocupat împreună cu Eugen Ciulei atât de pregătirea jucătoarelor rămase la Braşov, din echipa de junioare II, precum şi de junioarele III.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.