Brasovenii, pe intuneric din cauza vantului

Brasovenii, pe intuneric din cauza vantului

0 268

Vantul a provocat daune materiale la Brasov


Vineri, vremea s-a dezlantuit in cea mai mare parte a Europei. Brasovul nu a scapat nici el de furia naturii.


Vantul puternic de vineri a distrus mai multe linii de alimentare cu energie electrica in localitatea brasoveana Cincu, dar si in alte cateva localitati din Fagaras (Cincsor, Toarcla, Boholt, Soars, Barcut, Selistad, Calbor, Rotbav si Hurez). In municipiul Fagaras un brad a fost doborat de vant in curtea unei scoli, la putin timp dupa ce elevii au intrat in clase, dupa pauza. Angajatii Primariei din localitate au ridicat bradul cu ajutorul unei macarale, elevii fiind lasati sa iasa din incinta scolii abia dupa finalizarea interventiei.


Probleme cu alimentarea electrica au fost si in localitatile Sohodol si Predelut din zona Bran, precum si in Bran si Tohanul Nou, care au fost nealimentate sau alimentate partial cu energie electrica.


Bransamente rupte au fost semnalate si in zona cartierelor Schei, Bartolomeu si Tractorul.


Reprezentantii Electrica Brasov au asigurat ca toate defectiunile la retelele electrice fusesera remediate vineri. „In municipiul Brasov au fost mobilizate doua echipe ale Electrica Brasov, pregatite sa intervina daca mai apar probleme. Am primit mai multe solcitari de interventie din mai multe cartiere brasovene si din zonele Fagaras si Bran, dar toate defectiunile la cablurile aeriene au fost remediate in jurul orei 13.00”, a spus purtatorul de cuvant al Electrica Brasov, Erzsebet Bartha.


?


Autoritatile brasovene au mai fost anuntate ca mai multe panouri publicitare au fost daramate de vant pe DN 11, iar pe DN 73, intre Brasov si Bran, a cazut un copac. In urma acestor incidente nu au existat victime sau pagube materiale importante, autoritatile reusind sa intervina la timp pentru inlaturarea copacului si a panourilor cazute pe sosea.


De asemenea, circulatia telecabinelor si telefericelor din Poiana Brasov a fost intrerupta din cauza vantului puternic, ce a depasit 100 de kilometri la ora, in functiune mai ramanand doar teleschiurile? de pe partia Bradu.


?


Seful Statiei meteo Ghimbav, Anica Fundulea, a spus ca vantul a inceput sa bata puternic in jurul orei 8.30, iar cea mai mare intensitate a fost in intervalul 8.30 – 9.30, viteza atingand 120 kilometri la ora.


?


Si pe rutele CFR au fost inregistrate probleme din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Astfel, s+au inregistrat intarzieri in circulatia trenurilor de calatori de pe raza Regionalei Brasov, in zonele: Feldioara – Augustin, Brasov – Feldioara, Tusnad Bai – Ciceu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.