,,Brașov Heroes’’ 2023 – încep înscrierile pentru Cursa cu obstacole a comunității

,,Brașov Heroes’’ 2023 – încep înscrierile pentru Cursa cu obstacole a comunității

0 204

 Luni, 29 mai, organizatorii Brașov Heroes au anunțat startul celei de a X-a ediții, un eveniment în care membrii comunității brașovene îi ajută pe cei mai puțin norocoși dintre ei, fie prin donații, fie alergând, în data de 3 septembrie, în cursa cu obstacole, pentru a susține una dintre cele 12 cauze selectate în acest an.

Brașov Heroes este cursa cu obstacole a comunității care transformă alergătorii în donatori ai proiectelor relevante din domeniile social, educație și protecția animalelor, un eveniment organizat de Fundația Comunitară, avându-i coorganizatori Cartier Coresi și Decathlon, iar partener Primăria Municipiului Brașov.

La această ediție aniversară, cea de a X-a, primăria sprijină evenimentul nu doar logistic, cum s-a întâmplat până acum, ci și financiar. Fundația Comunitară a obținut o finanțare prin ghidul sportiv în valoare de 52.000 de lei, în cadrul categoriei „Sportul de masă“.
          „Aș începe prin a spune «La mulți ani, Brașov Heroes! La mulți ani, Fundația Comunitară!». Este un eveniment ce se repetă anual, un eveniment de activare comunitară atât de important pentru un oraș precum Brașovul. Fiecare dintre noi poate contribui și vă invit să o faceți prin donații online, prin a vă înscrie ca ambasadori și prin a participa la această cursă cu obstacole, cursa cu obstacole a comunității, care va avea loc anul acesta în 3 septembrie, la Lacul Noua. În premieră, există și susținere financiară din partea Primăriei, prin ghidul de finanțare a proiectelor sportive”, a declarat primarul Allen Coliban.

Ca și în anii trecuți, Brașov Heroes va consta într-o campanie de strângere de fonduri desfășurată în următoarele 3 luni și va culmina cu un eveniment sportiv-filantropic, realizat în cadrul „Cursei cu obstacole a comunității“, în zona Lacului Noua, pe 3 septembrie 2022.

Organizatorii le propun brașovenilor o ediție cu noutăți și surprize, la care sunt așteptați peste 4.000 de participanți: alergători, donatori, ambasadori și susținători. Până pe 16 iulie 2022, brașovenii plătesc taxa de alergător la un preț redus.

,,Lansăm programul Brașov Heroes! Pe 1 iunie dăm startul donațiilor și înscrierilor de alergători pe platforma brasovheroes.ro. Este momentul în care, de fapt, dăm startul activării și mobilizării comunității pentru a susține cele 12 cauze comunitare. Totul va culmina cu evenimentul sportiv din 3 septembrie, atunci când ne întâlnim la Lacul Noua, la «Cursa cu obstacole a comunității», să ne distrăm, să facem mișcare în natură și să fim împreună pentru comunitatea noastră. Anul acesta sunt 12 cauze comunitare: sunt 6 organizații cu experiență, care au mai participat în anii anteriori și 6 organizații noi, care au venit cu proiecte valoroase și relevante. Este foarte important să ne mobilizăm an de an pentru a avea o comunitate mai unită, mai solidară, mai generoasă. Și, cum bine ați sesizat, este vorba despre o cursă fizică, dar este și vorba de o cursă la figurat, în care noi depășim obstacole împreună. Practic, susținem beneficiarii acestor proiecte să aibă o viață mai bună și cred că asta ne unește într-un mod special și are sens să ne implicăm cu toții. Acceptăm să devină eroi de Brașov persoane și din afara orașului și din afara țării, care sunt dispuse să contribuie, care rezonează cu aceste proiecte și care vor să se implice”, a explicat Laura Popeea, director executiv al Fundației Comunitare Brașov.

Cum funcționează programul Brașov Heroes?

Organizaţiile locale sau grupurile de iniţiativă propun cauze care transformă în mai bine viața beneficiarilor lor. Alergătorii care se înscriu la cursă aleg un proiect pe care îl susţin cu 50% din taxa de participare, donatorii susțin cauza cu care rezonează cu 90% din donația lor, iar ambasadorii cauzelor organizează propriile campanii de strângere de fonduri. În plus, alergătorii își mobilizează prietenii pentru a dona pentru proiectul susținut și devin astfel alergători-ambasadori.

          În cele 9 ediţii Braşov Heroes organizate până acum, s-au strâns fonduri și s-au acordat finanțări în valoare de 1.218.157 de lei pentru peste de 100 de proiecte locale din ariile: educație, social, cultură și mediu, prin mobilizarea exemplară a 9.669 de alergători, 6.121 de donatori și a peste 120 de companii.

Brașov Heroes este unul dintre evenimentele care au un rol important și în coagularea comunității, iar evoluția numărului de participanți spune foarte mult despre modul în care brașovenii percep acest eveniment. De la prima ediție, când au fost aproape 500 de alergători și donatori (320 de alergători și 150 de donatori, în 2014), anul trecut Brasov Heroes a strâns peste 3.000 de participanți (1.601 alergători și 1.426 de donatori), iar bugetul finanțărilor pentru cauzele susținute a crescut de aproape 10 ori (de la 45.000 de lei, la 410.000 de lei).

Cele 12 cauze pentru care brașovenii, dar și cei care locuiesc în alte zone, sunt invitați să doneze până pe 17 septembrie sau să alerge pe 3 septembrie sunt:

1.  Un viitor sănătos – Asociația Caravana cu Medici

2. Spread love not stray dogs – Care for Dogs;

3. Copii Speciali – Nevoi Speciale – Asociația Kastel;

4. E nevoie de un sat întreg, să crești un copil! – Casa Bună Sânpetru;

5. Clubul Micilor Cititori Budila –  Asociația Grow and Know;

6. Super Bunici – Cvartetul Super Bunicilor;

7.  Previi astăzi pentru liniștea de mâine! – Educația te salvează; 

8. Visul Cercetașilor – Cazare sub milioane de stele – Filiala ONCR CL Orizont Brașov;

9.  Abilitate în DizAbilitate – Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice „Sf. Haralambie, Brașov“

10. Călătorie spre incluziune – Asociația Bastonul Alb

11. Pe drumul meu! – A.D.D.I.P.

12. Dezvoltarea abilităților sociale și de autonomie a copiilor cu tulburare de spectru autist – Asociația Psiho Joy

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.