Bodu la Brasov pentru educatie civico-fiscala

Bodu la Brasov pentru educatie civico-fiscala

0 292

Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a facut o vizita la Colegiul National „Andrei Saguna”, vizita ce face parte din Campania de educatie civico-fiscala initiata de ANAF. Dupa ce a avut o intalnire cu elevii Colegiului, Bodu a sustinut o conferinta de presa in care a precizat ca educatia fiscala trebuie sa fie inteleasa de la varste fragede si ca aceasta educatie fiscala este un produs bazat pe cunoastere. „Noi suntem la inceput de drum si de aceea am initiat campania care este in faza de pionierat. In tarile nordice, astfel de educatie incepe la intrarea in liceu sau chiar din gimnaziu. In alte tari se face pregatirea copiilor cu varste scolare si prescolare si se continua cu jocuri video”, a precizat Bodu.


Campania a inceput in Constanta, Cluj, Iasi, Sibiu, Craiova, a avut loc vineri la Brasov si continua cu Timisoara, Arad, Ploiesti si Bucuresti.


?


Elevii brasoveni l-au surprins pe Bodu


Intrebat de mass-media cum au reactionat elevii brasoveni la aceasta campanie, Bodu a raspuns ca a fost surprins de gradul de inteligenta al acestora si ca au pus intrebari pertinente: „Elevii au intrebat despre fiscalitate, iar intrebarile au fost de-a dreptul inteligente. Stiau ce inseamna profit, cheltuieli si evaziune fiscala, dar nu stiau care este diferenta intre evaziune fiscala si persoanele rau-platnice. In momentul in care le-am explicat au inteles repede. Elevii au mai intrebat lucruri despre sponsorizari si donatii. Scopul acestei intalniri a fost acela de a furniza catre elevi chestiuni fiscale, sa stie ce inseamna fiscalitate si cum se aplica”.


?


Vizita cosmetica cu imagine sifonata


Din dorinta de a vedea cum si-a facut Bodu treaba la Brasov, am batut in usa cancelariei si am intrebat profesorii ce parere au despre aceasta campanie si de vizita lui Bodu la Brasov. Spre surprinderea noastra, profesorii aflati in acel moment in cancelarie nu cunosteau scopul vizitei si nici nu si-au exprimat parerea in acest sens. Trecand peste acest capitol, am intrebat elevii de pe coridoarele liceului „Andrei Saguna” si pe cei doi elevi de serviciu, care ne-au raspuns ca nu cunosc ?scopul vizitei, nu stiu cine este Bodu si nici nu stiu care a fost continutul discutiilor. Asadar, se pare ca vizita a fost una organizata dinainte, cu elevi alesi pe spranceana, de dragul lui Bodu si a fiscalitatii sale. Imaginea sifonata a lui Bodu am constatat-o in momentul in care acesta a trecut glont pe langa expozitia copiilor,realizata in holul de la intrarea oficiala in liceu, fara sa intoarca macar capul spre tablourile expuse, macar din politete si pentru propria imagine. Ce ne-a mai atras atentia au fost bodyguarzii care l-au insotit pe presedintele ANAF pe tot parcursul vizitei. Nu credem ca mai este cazul sa ne intrebam de ce.

Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.