BNR, conducere proaspata!

BNR, conducere proaspata!

0 182

Noua conducere a BNR a fost validata joi de plenul Parlamentului, cu 251de voturi pentru si 42 de voturi impotriva; Mugur Isarescu primind un nou mandat de cinci ani in fruntea bancii centrale. Parlamentarii PD-L au fost singurii care au votat impotriva listei de propuneri pentru CA al BNR, protestand fata de nominalizarea lui Bogdan Olteanu.

Noul consiliu de administratie al BNR:
• Mugur Isarescu – presedinte al CA al BNR si guvernator al BNR
• Florin Georgescu – prim-viceguvernator
• Cristian Popa – viceguvernator, sef al Comitetului de trecere la moneda unica europeana
• Bogdan Olteanu – viceguvernator
• Dinu Marin (decan ASE) – membru CA al BNR,
• Nicolae Danila (fost presedinte BCR) – membru CA al BNR,
• Virgil Stoenescu – membru CA al BNR,
• Agnes Nagy – membru CA al BNR,
• Napoleon Pop – membru CA al BNR.
Democrat liberalii au criticat in plen nominalizarea liberalului Bogdan Olteanu pentru functia de viceguvernator al BNR. PD-L sustine ca Olteanu este lipsit de experienta si nominalizarea acestuia va fi o pata pe obrazul Parlamentului.
Dincolo de galceava specifica, pana la urma, intreaga lista a fost votata in bloc, prin vot secret cu bile, si asta pentru ca, potrivit raportului Comisiilor reunite de buget, au fost stabiliti atat oamenii, cat si functiile aferente acestora din Consiliul de Administratie al BNR.
Se mai poate retine faptul ca PD-L de cand este la PUTERE singur a pierdut un loc de membru CA al BNR.
Initial, in afara de functia de guvernator, cele opt locuri din CA au fost atribuite unor persoane propuse de partidele parlamentare: PSD – 3, PDL – 3, PNL – 1 si UDMR – 1.
In urma cu o saptamana, PNL anuntase ca pentru functia de viceguvernator il propune pe fostul ministru de finante Daniel Daianu. Dupa iesirea PSD de la guvernare si intrarea acestuia in opozitie, configuratia politica s-a schimbat: PSD – 3, PDL – 2, PNL – 2 si UDMR – 1.

Este re retinut faptul ca doar in urma cu doua zile, PNL face o propunere soc si anunta ca l-a nominalizat pe Bogdan Olteanu pentru functia de viceguvernator, in locul lui Daianu. Cu ajutorul PSD, Olteanu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, fiind votat cu 27 de voturi pentru, 14 contra si o abtinere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.