Best Tourism Villages România – selecţiei naţională a localităţilor aspirante

Best Tourism Villages România – selecţiei naţională a localităţilor aspirante

0 46

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) dă startul selecţiei naţionale a localităţilor care aspiră la titlul de Best Tourism Villages, România urmând să transmită către Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) cel mult 8 propuneri de destinaţii turistice, care vor concura cu alte destinaţii din întreaga lume, a anunţat vineri ministerul.
Iniţiativa este premergătoare desfăşurării celei de-a patra ediţii a competiţiei internaţionale a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinaţii pentru turismul rural. În urma depunerii candidaturilor şi evaluării acestora, România va transmite către OMT cel mult 8 propuneri de destinaţii turistice, care vor concura cu alte destinaţii din întreaga lume”, se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, localitatea candidată trebuie să aibă o densitate scăzută a populaţiei şi cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie localizat într-un peisaj cu o prezenţă importantă a activităţilor tradiţionale şi să împărtăşească valorile şi stilul de viaţă al comunităţii.
În procesul de evaluare, se vor puncta următoarele criterii de selecţie: resursele culturale şi naturale, promovarea şi conservarea resurselor culturale, durabilitate economică, socială şi de mediu, dezvoltarea turismului şi integrarea lanţului valoric, guvernanţa şi prioritizarea turismului, infrastructură şi conectivitate, sănătate, siguranţă şi securitate, materiale de prezentare (video, imagini).
Destinaţiile din partea României, care vor participa în cadrul competiţiei mondiale, vor avea şansa de a fi desemnate Best Tourism Villages sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate identificate ca mai puţin dezvoltate în urma evaluării”, se mai precizează în comunicat.
Potrivit ministerului, destinaţiile recunoscute ca Best Tourism Villages, precum şi cele selectate pentru a participa în cadrul Programului Upgrade, vor deveni membre ale unei reţele care facilitează schimbul de informaţii, experienţe şi de bune practici.
Reţeaua include, de asemenea, experţi, parteneri publici şi privaţi din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.
La Brașov sunt peste jumătate din localități care pot aspira la acest titlu. Vom vedea câti primari se vor implica în acest demers. Aceștia nu trebuie sa stea doar cu mana întinsă la Buget, turismul a fost si este o resursa de bunastare la nivel local. În plus infrastructura rutieră și prezenta aeroportului permit un acces facil turistilor. Un lucru este sigur, localitătile județului nostru au ce oferi, natura a fost extrem de darnică iar cei mai mulți dintre locuitori au înobilat acest dar.(V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.