Basescu va prezida sedinta CSM

Basescu va prezida sedinta CSM

0 256

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se intrunesc, joi, pentru a-si alege noua conducere, intrucat, in 12 ianuarie, expira mandatele presedintelui Iulian Galca si a vicepresedintelui Cristian Deliorga. Sedinta urmeaza sa fie prezidata de seful statului Traian Basescu, potrivit Constitutiei.


Seful statului a anuntat inca de pe 21 decembrie anul trecut ca va participa si la sedinta de pe 11 ianuarie 2007, pe langa alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului, va fi prezentat si raportul de activitate al institutiei pentru anul precedent. La ultima sedinta CSM prezidata conform atributiilor constitutionale de Traian Basescu, seful statului i-a felicitat pe membrii Consiliului pentru progresele din domeniul justitiei.


Insa, tot cu acel prilej, presedintele ii avertiza pe procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, dar si pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ca prea multe dosare ale Parchetului General contin vicii de procedura. In context, seful statului sugera ca trebuie sa fie creat un serviciu de verificare a procedurii, pentru ca aceasta este de cele mai multe ori ”extrem de complicata si sensibila”. De asemenea, Traian Basescu avertiza ca judecarea oamenilor inainte de a ajunge in instanta este o mare problema cu care se confrunta sistemul juridic romanesc.


?

Potrivit Legii 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este condus de un presedinte si de un vicepresedinte, care fac parte din sectii diferite (judecatori si procurori), pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.