Bani europeni pentru informatizarea sistemului sanitar

Bani europeni pentru informatizarea sistemului sanitar

0 365

Dupa cum se stie, sistemul sanitar romanesc nu sta prea bine la capitolul informatizare. Pentru ca noi nu avem bani. Asa ca trebuie sa asteptam mila europenilor.


Dupa integrare, Romania va putea accesa 136 de milioane de euro pentru informatizarea sistemului sanitar, a precizat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy.


Banii ar putea fi accesati in primii sase ani dupa integrare in cadrul programului UE e-Health, de servicii electronice pentru sanatate si vor fi destinati imbunatatirii calitatii prestatiilor din domeniul sanitar.

„Vom avea posibilitatea, atat din partea de dezvoltare a sistemului sanitar, cu un buget gestionat de Ministerul Sanatatii, cat si prin bugetele alocate economiei bazate pe cunoastere, sa dezvoltam solutii de tip e-health”, a aratat Zsolt Nagy. Ministrul a sustinut ca pentru accesarea acestor bani este nevoie de schimbarea mentalitatii si orientarea catre un scop, in sensul de a sti pentru ce trebuie folosite fondurile, de ce este nevoie si ce fel de serviciu ar putea fi satisfacator pentru acea nevoie. „Trebuie sa stim pentru ce vrem sa folosim ceva, ce nevoi de dezvoltare avem in sanatate. Dupa care, sa definim un proiect de fezabilitate si unul de finantare care sa fie inaintat Uniunii Europene”, a precizat Nagy.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.