Autostrada Transilvania: Este Bechtel in grafic?

Autostrada Transilvania: Este Bechtel in grafic?

0 187

Lucrarile pentru vestita Autostrada Transilvania, cel mai mare priect de infrastructura din Europa, executate de si mai vestita companie americana Bechtel se misca, desi nu se stie daca ele decurg conform graficului.
Compania Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors (Transilvania), a asfaltat 30 km din tronsonul Câmpia Turzii-Gilau, în lungime de 42 km, care ar urma sa fie finalizat pâna la 1 ianuarie.
„Pâna în acest moment a fost asternut asfalt pe aproximativ 30 km, restul de 12 km fiind în diferite stadii de executie. Pe 17 din cei 30 km asfaltati s-a instalat si stratul final de uzura. De asemenea, au fost instalati parapeti pe 10 km si se continua lucrarile de montare a gardurilor de protectie”, se arata într-un comunicat al Bechtel, remis redactiei ziarului Gardianul.
Conform comunicatului, viitorul suna bine, dat fiind ca au fost deja facute lucrarile pregatitoare necesare pentru atingerea deadline-ului propus.
„Demersurile de instalare a grinzilor de tip U continua pentru ultimele trei viaducte din cadrul acestei sectiuni. Productia de grinzi de tip U si T a fost finalizata, cele peste 1.700 de grinzi produse pâna acum în santierele din apropierea aliniamentului acoperind necesarul pentru aceasta sectiune”, se arata în comunicat.
Anul de gratie 2004 a fost anul care anunta construirea celei mai mari si complexe autostrazi din Romania, cu termen de finalizare 2012. Contractul pentru atingerea acestui deziderat acodat companiei americane Bechtel atinge valoarea de 2,2 miliarde de euro.
Guvernarea precedenta a semnalat o serie de nereguli in contract, motiv pentru care in 2005 lucrarile au fost sistate. Ca urmare a acestui fapt, Bechtel a mai primit un an prelungire pentru a duce la bun sfarsit lucrul inceput.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.