Atleta română, de origine kenyană, Stella Rutto, s-a calificat la Jocurile Olimpice

Atleta română, de origine kenyană, Stella Rutto, s-a calificat la Jocurile Olimpice

0 31

Team România numără acum acum 91 de sportivi, după ce și Stella Rutto s-a calificat pentru Jocurile Olimpice. În vârstă de 28 de ani, ea este de origine kenyană. Stella Rutto a obținut calificarea la Jocurile Olimpice, după ce s-a clasat pe locul 4 în cursa de 3.000 metri obstacole, de la Campionatele Europene de la Roma și a făcut astfel baremul necesar pentru Paris. Ediția din acest an va avea loc în perioada 26 iulie – 11 august.

Pe lângă Stella Rutto, atletismul românesc va mai fi reprezentat la Jocurile Olimpice de Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton) și Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).

Ultimul sportiv român care obținuse biletele pentru competiția de la Paris fusese ciclistul Ede Molnar. În vârstă de 28 de ani, acesta a beneficiat de faptul că România a primit un loc cotă din partea Uniunii Internaționale de Ciclism. Molnar, care se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, este la prima sa participare la o ediție de Jocuri Olimpice și va concura în proba de mountain bike. Este a doua ediție consecutivă la care Team Romania are sportiv la mountain bike. La Tokyo 2020, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.