ATI CUMPARAT CARTEA? ESTE GRATIS SI PE NET…

ATI CUMPARAT CARTEA? ESTE GRATIS SI PE NET…

0 558

Adriana Saftoiu considera volumul „Cronica de Cotroceni”, lansat duminica la Bookfest, mai degraba o marturisire si atentioneaza asupra unei greseli, aceea de a ne indragosti de politicieni.
„Sa stiti ca a fost foarte greu sa ma decid sa public aceasta carte. Nu e o carte care a inceput ieri, sau alaltaieri sau acum un an. E o carte care a inceput exact acum sapte ani de zile. Nu-i o carte de memorii, in sensul clasic al cuvantului memorii. E mai degraba o marturisire”, a spus Saftoiu, la lansarea cartii ei dedicate perioadei in care a fost consilier prezidential.Ea a sustinut ca avem o imagine „usor falsa despre politica, despre cum functionam”, si a accentuat ca una dintre marile greseli pe care le putem face fata de institutiile politice si de politicieni este aceea de a ne „indragosti” de ele si de a le acorda „un cec in alb”.
„Cea mai mare greseala pe care putem s-o facem e sa ne indragostim de politicieni, de institutiile de stat, sa le dam un cec in alb si sa nu pastram spiritul critic asupra lor.
Daca ne lipseste ceva atunci sigur ne lipseste acest lucru in relatiile cu politicul si, mai ales, la inceputul unui lider, care se formeaza si care are nevoie de aceasta critica. Sigur, acum suntem indragostiti de niste institutii, din nou ni se pare foarte in regula. Nu ne mai uitam daca sunt abuzuri si excese si peste cativa ani o sa ne dam seama ca din nou nu e bine”, a subliniat Saftoiu.
Memoriile Adrianei Saftoiu: „Niciunul dintre cei care-mi spun ‘Traiane’ nu va ramane alaturi de mine”. Autoarea „Cronicii de Cotroceni” considera ca „un om nu devine rau singur, cum un om nu devine bun singur”.”De fapt ceea ce as vrea eu sa se inteleaga dupa prima lectura, unde veti pastra, desigur, anecdoticul, e aceasta mare dezamagire a mea pe care am incercat-o la finalul mandatului de la Cotroceni. Un om nu devine rau singur, cum un om nu devine bun singur.
Daca cineva devine rau in politica, va asigur ca e foarte bine ajutat de la electorat, pana la institutii. Iar daca devine bun, chiar daca unii spun ‘nu datorez nimanui nimic, m-am facut singur!’, nici el nu devine bun singur”, a afirmat Adriana Saftoiu.adriana-saftoiu cartea
Jurnalistul Luca Niculescu a spus ca volumul este „una dintre cele mai interesante, mai bine scrise carti de profunda si fina analiza politica, o carte foarte erudita, care vorbeste despre putere in general, care transmite un mesaj: ‘Nu va indragostiti de putere!’, ‘Nu va indragostiti de oamenii politici!’, ‘ Nu va indragostiti de institutiile de forta!’.”Este o carte de dezvaluiri. (…) O carte despre un personaj, Traian Basescu, despre perioada petrecuta de autoare la Cotroceni si despre urmatorii ani de mandat ai lui Traian Basescu: despre relatiile cu presa, cu oamenii politici, cu Elena Udrea…”, a spus Luca Niculescu.
Jurnalistul Traian Ungureanu a afirmat ca lucrarea, care „se termina cu bine, autoarea scapa dupa ani de zile de chinuri”, „este o carte echilibrata despre exces”.
„Despre excesul tuturor impotriva tuturor. Despre excesul oamenilor politici, despre excesul institutilor, despre excesul adulatiei, despre excesul alegatorilor”, a spus Ungureanu, mentionand ca „cine asteapta anecdoticul, detaliul, cine asteapta marea razbunare nu va fi dezamagit”.
El a apreciat ca lucrarea „face pasul spre istorie politica”.
„Cartea va supravietui timpului, e solida, importanta, isi respecta cititorii. (…) „, a mai spus Ungureanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.