ATENȚIE CAD DRONE SUB SESIZARE RO-ALERT

ATENȚIE CAD DRONE SUB SESIZARE RO-ALERT

1 135

IGSU a fost abilitat să emită mesaje RO-ALERT în zona de graniţă cu Ucraina în cazul unui pericol reprezentat de drone

Cetăţenii aflaţi în zona de graniţă cu Ucraina vor fi averizați în cazul unui pericol reprezentat de drone, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat vineri o hotarare prin care se vor institui masuri de protectie a populatiei in zonele de pe malul romanesc al Dunarii, vizavi de porturile ucrainene Reni si Izmail bombardate de rusi, fiind mentionate explicit localitatile romanesti Plauru si Ceatalchioi.
Cetăţenii aflaţi în zona de graniţă cu Ucraina vor fi averizați în cazul unui pericol reprezentat de drone, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, IGSU a fost abilitat să emită mesaje RO-ALERT pe o zonă stabilită de Ministerul Apărării Naţionale, dacă acolo ecxistă riscul de cădere a unor elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict.
În acelaşi timp, autorităţile locale vor lua măsuri pentru informarea populaţiei, verificarea şi eliberarea tuturor spaţiilor cu destinaţie de adăposturi publice, precum identificarea altor spaţii ce pot fi folosite pentru protecţia populaţiei. Hotărârea a fost luată în contextul atacurilor recente asupra porturilor ucrainene Reni şi Ismail, aflate în imediata apropiere a graniţeI cu România.

IGSU a fost abilitat să emită mesaje RO-ALERT în zona de graniţă cu Ucraina în cazul unui pericol reprezentat de drone

„Nu vor fi mesaje care sa induca panica. Riscul este foarte mic si stim ca riscul este foarte mic. Noi facem acest lucru preventiv, avand in vedere cele intamplate in ultima perioada.  Nu este un risc zero, e un risc foarte mic ca una din aceste drone sa esueze si sa produca pagube pe teritoriul Romaniei.
Acest risc nu poate fi exclus, motiv pentru care noi trebuie sa fim pregatiti si trebuie sa instiintam populatia si trebuie sa luam masurile de protectie normale in astfel de situatii. Dincolo de aceste mesaj, Ro-ALERT, va fi o instruire a populatiei din zona sa nu se panicheze”, a aratat Arafat. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.