Astazi, pichetarea Parlamentului

Astazi, pichetarea Parlamentului

0 183

Sindicatele s-au hotarat si vor picheta astazi Palatul Parlamentului, ca este loc destul in fata lui, iar cladirea destul de solida ca sa reziste tuturor huiduielilor si invectivelor adresate de demonstrantii care ar fi preferat, in conditii normale de viata, sa-si vada de treburile cotidiene in loc sa incerce sa-i trezeasca pe adormitii care se fac ca ne conduc.
Bugetarii vor organiza azi un miting in semn de protest fata de decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe legea salarizãrii unice. Cele 17 federatii afiliate la CNS „Cartel ALFA” vor picheta, de la ora 14,30, iar federatiile sindicale membre ale Alianþei Bugetarilor vor lua cu asalt sediul Palatul Parlamentului incepand cu ora 15,00.
Pichetarea Palatului Parlamentului este prima din sirul actiunilor de protest hotarate de federatiile membre ale Aliantei Bugetarilor in sedinta din data de 10 septembrie 2009 si are ca obiective renuntarea de catre Guvern la angajarea raspunderii in fata Camerei Deputatilor si a Senatului asupra Proiectului Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, renegocierea Proiectului Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si supunerea sa dezbaterii camerelor Parlamentului Romaniei. De asemenea, se urmareste stoparea disponibilizarilor in sectorul bugetar si neacceptarea concediului fara plata fortat.
Daca li se poate da dreptate pe chestia neacceptarii concediului fara plata, care nici nu se incadreaza in vreo lege, chestia cu disponibilizarile ar trebui sa apara ca ceva normal. Credeti ca nu sunt destui taietori de frunze pe la diferiti dulai sau chiar javre mai mici, prin ministere, primarii, agentii si alte asemenea inventii de doi bani folos? Haida de! Dar aceste disponibilizari real necesare nu vor fi facute pentru ca, in nenorocita asta de lupta politica nu va exista obiectivitate, si vor zbura tot din cei care „nu se incadreaza” in context.

Federatiile sindicale protesteaza astfel fata de efectele preconizate ale Legii privind salarizarea unitara a bugetarilor, pierderea unor drepturi castigate ale personalului din sectorul bugetar, diminuarea veniturilor acestei categorii de personal sau aoncedieri masive.

„In egala mãsura, actiunea noastra este un protest fata de modul in care Guvernul a decis promovarea Legii respective, cu incalcarea regulilor elementare ale dialogului social si prin desconsiderarea institutiilor statului de drept”, a anuntat profesorul Gheorghe Isvoranu.
Cele 17 federatii sindicale din domeniul bugetar, afiliate la CNS „Cartel ALFA”, vor picheta si ele maine Palatul Parlamentului, de la ora 14,30. De asemenea, o delegatie a sindicalistilor, formatã din 15 persoane, va asista la dezbaterile din Plen, pe marginea celor trei proiecte de legi.

Si apropo de bugetari. Poate nu am o minte prea luminata, dar gandesc ca inghetarea salariilor cele mari si, cu vremea, atingerea, cu venire din urma, a unor lefuri mai mari de catre ceilalti, mi se pare o facatura care pute. De ce nu scazi din zecile de mii ale celor prea imbuibati ca sa poti da si celor mai necajiti financiar? NU te lasa interesele politice. Si cand il mai vezi pe Boc cu cata seninatate baga goangele, ramai blocat.
Este oricum o rusine, iar rusinea se spala mai greu, insa se poate face cu detergentul disparitiei obiectului rusinii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.