ASP Brasov se va muta in casa noua

ASP Brasov se va muta in casa noua

0 308

Dupa ce instanta brasoveana a dat castig de cauza proprietarilor care au revendicat imobilul din Calea Bucuresti nr. 25-27, in care, in prezent, isi desfasoara activitatea Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Brasov, proprietarul a facut numeroase presiuni asupra conducerii institutiei, amenintand-o cu evacuarea.


In urma solicitarilor adresate Guvernului pentru remedierea situatiei, in sfarsit, s-a gasit o noua casa si pentru ASP. In sedinta din 22 noiembrie, guvernantii au adoptat o hotarare prin care institutia brasoveana este pusa in posesia unui spatiu de pe Bulevardul Mihail Kogalniceanu nr. 18-20. Este vorba despre aceeasi cladire in care functioneaza si Casa de Asigurari de Sanatate, spatiul respectiv, etajele 5 si 6 ale blocului, devenind proprietate publica in urma unei actiuni de executare silita.


Hotararea de guvern a ajuns in mainile directorului general al ASP Brasov, dr. Alexandru Grigoriu, care a precizat ca mutarea nu se va putea face imediat, intrucat spatiul trebuie pus la punct. In ceea ce priveste finantarea amenajarii noului sediu, Grigoriu a declarat ca Ministerul Sanatatii a promis 300.000 de RON, in prima luna a anului viitor, iar alte 200.000 de lei au fost solicitate Consiliului Judetean.


La aceasta situatie s-a ajuns in urma unei actiuni de revendicare, intentata, in 1994, de familia Cocis, urmasa a fostilor proprietari ai imobilului din curtea Spitalului Judetean. Hotararea judecatoreasca a fost favorabila reclamantilor si a obligat paratii sa elibereze cladirea. In prezent, ASP plateste o chirie de 5.000 de euro pe luna.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.