Așa se scrie istoria

Așa se scrie istoria

1 1694
La 14.30 ora Ucrainei pe aeroportul Șerementevo din Moscova, Terminalul D se îmbarcau peste 200 de pasageri, în marea lor majoritate, ruşi. Destinaţia, Larnaca, Cipru. Femei, copii, familii fericite plecau în vacanţă către una din puţinele țări care nu cere viza urmaşilor lui Stalin. Mai exact, viza se obţine gratuit, online pe o perioadă de până la 90 de zile din 180 de zile calendaristice. Ruşii sunt mulţumiţi cu asta. În afară de Turcia, Cipru este cam singura soluţie de vacanţă aproape.
Aeroportul Serementovo din Moscova, de unde a decolat AFL 2074La 16.15, ora Ucrainei, avionul Boeing 777-200ER, cu numele de cod  MH 17 sau KL 4103 (code share cu KLM) este doborât la o înălţime de 11.000 m pe principalul culoar aerian de zbor între Europa şi Asia , denumit codificat L980. Un fel de autostradă în nori. La 11.600 m trecea pe acolo cam la aceeaşi oră zborul Aeroflot AFL 2074. La doar 3 minute în spatele zborului MH17 zbura o aeronavă a Singapore Airlines.
 
Ce lipsea din puzzle?
Iniţial nimeni nu a înţeles de ce a trebuit cineva să tragă într-un avion aflat la 11.000 m care în niciun caz nu putea bombarda, trage cu rachete, paraşuta de la acea înălţime. Mai mult, intra pe teritoriul Rusiei chiar dacă ar fi făcut brusc o întoarcere, acest lucru nu ar fi putut fi evitat. Or se ştie cât au evitat ucrainienii să se apropie cu avioanele de spaţiul rusesc. Ştiau că ruşii de abia aşteaptă. Experţii militari şi oamenii cu minim bun simţ şi cunoştinţe în domeniu au simţit că ceva le scapă.
După 3 săptămâni şi o zi misterul a fost dezlegat. Adevărul ascuns cu grijă şi disperare de către ruşi a fost „sifonat”  din neglijenţă. Un motiv este şi că prea mulţi îl ştiau. Un alt motiv este grozăvia în sine.
Deşi planul era să doboare propriul avion, AFL 2074, sitemul aer-sol SA-11 BUK adus „special pentru eveniment” din Rusia cu tot cu echipaj încurcă iţele şi doboară avionul Malaysian Airline MH17.
 
Copii ruşi din zborul AFL 2074 aterizează în vacanţă la Larnaca. Niciodată probabil nu vor realiza cum moartea i-a mângâiat pe creştet. A trecut timpul, s-au întors din vacanţă deja şi în acest moment se uită la Russia 1 unde Vladimir Putin, cel care a aprobat tacit sau direct planul ca ei să fie asasinaţi, ține discursuri patriotice la televizor justificând iminenta invazie a Ucrainei.  Sper din toată inima ca aceşti oameni să realizeze că Dumnezeu le-a dat lor şansa unei vieţi. Şi să aprecieze asta!
 
Aşa cum NU era planificat AFL 2074 ajunge în siguranţă în Larnaca, invazia planificată în 18 iulie este anulată.
Dezastru! Planul de invazie pentru 18 iulie pus la punct cu meticulozitate de FSB şi GRU a fost năruit de nişte incompetenţi care nu ştiau de autostrada aeriană L980 de deasupra locului unde fusese montată cu grijă bateria aer-sol SA-11. Toate textele, speach-urile, lacrimile, smulsul părului din cap (nu e cazul lui Putin), toată regia era pregătită. Preşedintele exersase şi morga îndurerată, şi cuvinte adânci pentru familie şi poze cu copii ruşi şi vorbe mari despre drama şi durerea poporului rus. Totul este pierdut! În loc de victime oficialii ruşi sunt puşi în locul criminalului, iar ei erau complet nepregătiţi pentru asta. De asta au refuzat sugestia cancelarului Merkel făcută în secunda 2 după accident direct preşedintelui Putin: ASUMAŢI-VĂ VINA!
 
Putin face atac de nervi şi îl sună pe Obama încercând un bluf care va rămâne probabil studiu de caz în manualele studenţilor la drept internaţional.
Reiau povestea pentru că mi se pare sen-za-țio-na-lă! Spune totul despre actori şi piesa de teatru la nivel planetar care se juca sub ochii oamenilor împietriţi de uimire / durere/ compasiune.
 
Aşadar extras din articolul „Monstrul Putin şi popa Kiril” din 22 iulie publicat pe reportervirtual.ro
„Cel mai interesant lucru, şi de fapt aici vroiam să ajung, este povestea telefonului lui Vladimir Putin imediat după doborârea avionului MH17.
Relatez subiectul pentru că este emblematic pentru profesionalismul cu care acest om – Putin – minte, blufează, dezinformează. Este de asemenea un episod care dovedeşte cât de subtilă şi extrem de bine croită este propaganda rusă.
Concentraţi-vă! Aşadar, pe secvenţe:
1. Avionul este doborât de rebelii pro-ruși cu ajutorul sistemului de rachete SA-11 pus la dispoziţie cu dărnicie de armata rusă. Cu echipaj cu tot. Toată planeta ştie, mai puţin Ion M. Ioniţă. Şi Vladimir Putin ştia atunci, aşa că îl sună pe Obama probabil la secunde după ce a aflat. Şi a aflat imediat, înaintea americanilor, înaintea oricărei ştiri, ca să vedeţi cât de buni sunt.
2. Obama îi răspunde la telefon. Şi ăsta e un lucru bun, cum zicea şi Ion Petrescu, că aceste canale sunt deschise. Deocamdată.
3. Putin blufează, nu îi spune nimic de avionul doborât şi pretinde că a sunat să îşi exprime dezacordul cu privire la sancţiunile pe care Statele Unite tocmai le anunţaseră împotriva Rusiei. Excepţională strategie: Putin spera că în acest mod să îl pună cumva în defensivă pe mult-prea-politicosul Barack Obama.
Vă imaginaţi şi singuri conversaţia. „Bla, bla, este incorect faţă de Rusia, bla, bla, ei vor să găsească o soluţie în Ucraina, bla, bla, au propus federalizarea (adică şantajarea constantă şi ulterior ruperea încă unui teritoriu din Ucraina) şi fasciştii de la Kiev nu doresc asta”…etc
4. Urmăriţi subtilităţile. Atenţie, sunt la nivel de preşedinţi de superputeri mondiale. Putin i-a oferit, deşi „supărat” pe Obama, o mână întinsă preşedintelui american. Probabil ceva de genul „sunt supărat dar te înţeleg şi pe tine şi vreau să ştii că din partea mea vom colabora în continuare”. Obama ar fi trebuit să fie fericit şi uşurat că relaţia sa cu Putin nu era complet compromisă. Apoi finalul apoteotic: La sfârşitul unei convorbiri în care Obama nu avea de ce să se arate agresiv, el fiind deja „agresorul” prin sancţiunile anunţate recent, Vladimir Putin îi strecoară în ultimele propoziţii: „Şi vezi că a fost doborât un avion, sper ca acum să nu mai folosiţi şi asta împotriva noastră“.
Ex-tra-or-di-nar!”
 
Acum înţelegeţi mai bine despre cine vorbim şi la ce „finețuri” de strategie şi limbaj să ne aşteptăm! Este greu să filtrezi totul ţinând cont de asemenea personalităţi, dar când vorbim de ruşi şi Vladimir Putin vei greşi cumplit dacă faci altfel.
 
Deci invazia prevăzută pe 18 iulie nu mai are loc din cauzele mai sus explicate. Doar câţiva oameni ştiau motivul adevărat.
Putin tocmai retrăsese TOŢI militarii de la graniţă (avusese iniţial 40000 de oameni plus tehnica militară) pentru ca indignarea după „doborârea zborului AFL2074 de către forţele ucrainiene pe teritoriul ucrainei” să fie cât mai credibilă. Şi spontană.
 
După năruirea planului totul a trebuit să fie luat de la capăt. Ruşii au pierdut timp preţios şi armata ucraineană a recucerit teritorii ale Ucrainei care nu fuseseră prevăzute de ruşi să mai fie pierdute.
Remobilizarea armatei ruse la graniţă are loc fără a fi prezentat vreun motiv. Adevăratul motiv era necunoscut. Se reîntorcea toată lumea la planul iniţial. Postura de victimă nu mai poate fi jucată. Occidentul i-a catalogat deja pe ruşii care au doborât avionul MH-17 prin vocea celui mai titrat ziar olandez: CRIMINALILOR!
 
În ultimele zile evenimentele se precipită iar.
Acţiunile isterice are Rusiei din ultimele zile sunt consecinţe ale unor evenimente pe care FSB, GRU şi preşedintele Putin le-au ascuns foarte bine săptămâni în şir. Americanii şi europenii nici nu au mirosit adevărul. Invazia Ucrainei a fost decisă! Ordinul de atac a fost emis! Acum FSB lucrează la sincronizarea perfectă cu Transnistria, Gagauzia, separatiştii din Donbass, agenţii din Kiev  şi chiar presiuni la graniţă din partea Belarus.
 
Vladimir Putin a dat ordinul de atac. Începe intoxicarea media!
„Prietenii” din occident sunt reactivaţi şi li se cere ajutorul. Campania mediatică din zilele invaziei va fi fără precedent, inclusiv în publicaţii şi posturi tv occidentale. Se lucrează intens în laboratoarele FSB la diminuarea „costului politic” şi la limitarea protestelor internaţionale ce vor urma invaziei.
Deşi nu era prevăzut aşa, pasagerii AFL2074 au ajuns totuşi în paradis. Cel Cipriot. Copii din zborul MH17 nu au avut această şansă. A fost greşeală sau pur şi simplu un rus nu a putut să doboare un avion cu ruşi la bord?
Ordinul de atac este emis. Acum se joacă altă piesă de teatru. Are două fețe: prima, fața umanitară, armata rusă va invada Ucraina pe post de forţe pacificatoare. Protejarea civililor, criminalii ucrainieni, victime, catastrofa umanitară…. toate acestea şi multe altele s-au auzit din ce în ce mai mult şi vor continua să fie difuzate de propaganda rusă de acum încolo. 
 
A doua imagine este a ruşilor care au „plesnit” peste bot Uniunea Europeană impunând sancţiuni care vor demola efectiv economia Rusiei. De fapt Putin intenţionează cu asta să se asigure că nu vor mai avea loc alte discuţii despre sancţiuni pentru ca europenii sideraţi de isteria reacţiei rușilor se vor teme să protesteze prea tare.
 
PREÎNTÂMPINAREA PROTESTELOR cancelariilor occidentale la viitoare invazie. Asta este jocul, explicat pe scurt. Rămâne de văzut cât de „în defensivă” se află americanii şi europenii. Dar vă rog să sesizaţi subtilităţile planului rus. Cât de buni sunt şi cum îşi pregătesc diabolicele planuri mult în avans.
 
Ordinul de atac a fost dat. Se aşteaptă declanşarea. Până atunci Putin face curăţenie. În timp ce FSB şi departamentul propagandei pun în funcțiune maşinăria cu noua temă de propagandă, Vladimir Putin se ocupă de două lucruri:
1. Pedepsirea vinovaţilor pentru planul eşuat. A fost greşeală sau pur şi simplu un rus milos nu a putut să omoare conaţionali care plecau în vacanţă? Probabil nu vom afla niciodată! Dar Putin știe! Greşeala sau mila se pedepsesc la fel. Se emit „licenţe” pentru asasinarea unor lideri. Sunt vizaţi şi cei care ştiu prea mult din planul iniţial. Mai ales că părţi ale planului „scapă” şi ajung în presă cu ajutorul înregistrărilor făcute de SBU. Putin turbează. Pentru mult mai puţin decât un plan de asasinare a propriilor cetăţeni poate fi judecat şi executat. Sigur, în alte timpuri şi într-o ţară normală. Dar dacă se schimbă timpurile? Isteria reacţiilor din ultimele zile ale lui Vladimir Putin trebuie privită şi în acest context.
 
Paginaderusia.ro publică în EXCLUSIVITATE traducerile discuţiilor despre asasinate (http://paginaderusia.ro/unde-i-ordin-de-la-grufsb-nu-i-tocmeala-discutii-despre-asasinate-in-estul-ucrainei/).
 
În paralel Vladimir Putin demite mai mulţi lideri ai armatei ruse şi serviciilor de securitate pe care îi consideră vinovaţi de eşuarea planurilor de până acum: 18 ofiţeri şi înalţi demnitari printre care generalul Vladimir Rushailo (nu este menţionată funcţia lui, dar o putem uşor imagina având în vedere că a condus genocidul rus din primul război cecen  şi ulterior acţiunile anti-teroriste din Caucazul de Nord), generalul maior Vasili Fedoruk, colonelul Vladimir Didenko (un fel de şef al spionilor infiltraţi în ţările care au minorităţi ruse), generalul maior Andrei Strizakov şeful operaţiunilor de pregătire a teroriştilor din bazele de la Rostov pe Don
Ca să acopere motivaţia demiterilor Putin mai completează cu demiteri fără legătură cu cazul gen 11 şefi de birouri regionale şi adjuncţii acestora plus un responsabil cu combaterea drogurilor (Yuri Lazarev) din St Petersburg. Na că tot ne-am prins, gospodin Putin!
2. Schimbarea „gărzii” liderilor separatişti. Cum nimeni nu-şi imaginează că Borodai de exemplu, asociat de cancelariile occidentale mai degrabă cu un terorist responsabil de doborârea zborului MH17 şi minciunile sfruntate emise de separatişti în zilele ulterioare, mai poate fi considerat drept un partener de dialog între guvernul ucrainean, UE, SUA şi Rusia ulterior invaziei care va avea loc în zilele următoare, Vladimir Putin ordonă schimbarea liderilor. Şi ieri, 8 august, patronul de restaurant din Moscova, Alexandr Borodai îşi dă brusc demisia din funcţia de prim-ministru lăsând locul unui obscur Aleksandr Zaharcenko.
Crede cineva că au avut loc alegeri în rândul separatiştilor? Credeţi că a demisionat de bună voie? Să fim serioşi! Ordinul de „spălare” a venit exact de la Kremlin. Nu este nicio diferenţă între Aleksandr Borodai şi Aleksandr Zaharcenko. Amândoi sunt „teleghidaţi” de la Moscova. Asta este clar pentru toată lumea!
 
Să vomiţi anticipat, nu alta!
Din păcate schimbările liderilor sunt semnul cel mai clar al iminentei invazii. Licenţele de asasinate, deasemenea. După invazie, Rusia va „îndemna” la dialog părţile. Bineȋnțeles totul sub şantajul dirijat al lor. Veţi vedea comunicate şi un preşedinte rus vorbind despre pace şi bună înţelegere. Vor alterna bâta, ameninţările cu îndemnurile la non-violență. Grija faţă de refugiaţi, civili morţi şi case dărâmate va fi copleşitoare şi va smulge lacrimi ruşilor instalaţi la televizor. Să vomiţi anticipat, nu alta!
Ucrainienii vor fi din nou invadaţi de veşnicul lor blestem geografic, vecinul rus. Uniunea Europeană va ezita să mai stârnească istericul urs care a arătat deja „în avans” că e dispus la orice. Oricum sancţiunile le-a cam epuizat Putin, penalizandu-se singur dar, atenţie, a stabilit şi termenul pedepselor 1 an. Protestele UE vor fi de formă. SUA se vor mărgini să dea comunicate indignate. Maşinăria de propagandă va funcţiona impecabil pentru că au avut timp să pregătească tot. Chiar şi din UE se vor auzi tot mai multe voci despre nevoia „umanitară” din Donbass. Multe publicaţii, televiziuni şi agenţii de ştiri naţionale sunt pur şi simplu infiltrate. Agerpress ştie exact despre ce vorbesc.
 
Rusia are nevoie de legătură pe uscat cu Crimeea! Puţini înţeleg asta.
Singura necunoscută este câţi ucrainieni vor muri. La început armata ucraineană va opune rezistenţă. Vor urma trădări în masă, plus focare de instabilitate puse la cale în Odessa, Kiev, Mariopol şi chiar la graniţa cu Belarus unde a sosit pe nepusă masă tehnica militară rusă (oraşul Xomeli). Este posibil ca anumite unităţi ale armatei ucrainiene să întoarcă armele. Ucrainienii se vor retrage. Ruşii vor ocupa Donbass şi câteva poziţii cheie de la Marea Azov care va fi controlată în totalitate de ruşi. În funcţie de dezastrul provocat vor tăia şi accesul la Marea Neagră al ucrainienilor, până la Odessa. Crimeea are nevoie de legătură cu Rusia pe uscat. Povestea cu podurile construite este doar poveste. Iar cu bac-urile nu se rezolvă situaţia. Ca şi în Transnistria, retragerea trupelor ruseşti de „menţinere a păcii” este la fel de imposibilă ca retragerea trupelor de ocupaţie. Se vor retrage numai când vor fi siguri că separatiştii vor avea o organizare perfectă. Numai ieri în Lugansk intraseră dinspre Rusia 9 tancuri, 4 blindate, 3 BMP şi două camioane Ural pline cu muniţie. Din partea ruşilor care nici azi nu recunosc implicarea lor directă în conflictul ucrainean. Impocriti şi mincinoşi ca nimeni alţii!
 
UE, SUA şi mai ales Ucraina vor suferi o nouă umilinţă. Putin va fi la fel de autist la fel ca şi în cazul Crimeii.
Arseniy Yatsenyuk, Prim Ministrul Ucrainei şi unul dintre cei mai buni pe care i-a avut Ucraina vreodată va fi din nou pus în situaţia să privească neputincios cum ruşii mai iau o bucată din Ucraina.
Din păcate nu există soluţii. Vladimir Putin va fi schimbat dar nu în viitorul apropiat. El exact asta încearcă să amâne. În mod ironic, izolarea Rusiei şi arama dată pe faţă a lui Putin ne-au făcut un bine în ciuda faptului că Lukoil renunţă la toate afacerile din Europa mai puţin la cele din România (asta chiar ar trebui să ne pună pe gânduri). Situaţia din Ucraina şi în viitorul imediat din Transnistria ne va face rău. Serviciile secrete moldoveneşti au arestat deja găgăuzi antrenaţi în aceeaşi tabără teroristă din Rostov pe Don (!!!) şi care pregăteau evenimentele care vor justifica mişcările armatei ruse în Transnistria. Voi reveni cu un material pentru acest subiect incredibil care merită o atenţie aparte.
 
UE nu are lideri care să se opună unui nebun ca Vladimir Putin. SUA este departe şi este dispusă doar la ceva sancţiuni şi declaraţii de presă. În afara Poloniei, foarte tăcută în ultimele săptămâni dealtfel, şi ţărilor baltice care însă sunt prea neînsemnate în tot acest joc, nimeni nu mai are curaj şi energie de consumat pe conflictul cu Rusia.
 
Evenimentele din zilele următoare (probabil maxim 14, depinde de cum rezistă separatiştii în Donbass) vor arăta din nou faţa hidoasă a Rusiei invadatoare. Putin îşi pregătise un discurs ieri la toate posturile de radio şi tv. Era vorba de discursul invaziei. A fost amânat în ultimul moment pentru a face schimbările de lideri şi a da timp îndeplinirii „licenţelor” de asasinate. Plus retuşuri de ultim moment ale planului de invazie.
Dacă vreţi să învăţaţi ceva despre ce NU trebuie să crezi, luaţi aminte la cum vor prezenta unele surse mass-media invazia rusă. La cum se va prezenta acţiunea pacificatoare. La cum vor trăda Ucraina unele guverne din UE şi la cât de neputincioasă este UE şi SUA când vine vorba de acţiune contra ruşilor. Mii de ştiri, imagini şi comunicate mincinoase sunt deja pregătite. Trebuie ales doar momentul de acţiune, eventual „produsă” o mică scânteie.
 
Reportervirtual.ro, paginadepolitica.ro şi paginaderusia.ro vor prezenta obiectiv şi fără să alunece în intoxicări ruseşti evenimentele care vor urma. Suntem pregătiţi, imuni la minciunile ruseşti bine ticluite şi cu ochii pe cei care vor juca „ruseşte” în presa romană.
Dacă tot nu putem face nimic măcar să luăm aminte. Şi să îi învăţăm pe copiii noştri că „trupe de menţinere a păcii” în rusă înseamnă „invadatori” în orice altă limbă!
Europa a obosit! Iar Putin de abia a prins gustul sângelui!
 

COMENTARII

  1. Subiect vechi,depasit,propaganda antiruseasca pe fatza!Chiar nu stiti cie e in spatele declaratiei: „Reportervirtual.ro, paginadepolitica.ro şi paginaderusia.ro vor prezenta obiectiv şi fără să alunece în intoxicări ruseşti evenimentele care vor urma.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.