Apocalipsa constituțională a autonomiei Ținutului Secuiesc, după Șoșoacă

Apocalipsa constituțională a autonomiei Ținutului Secuiesc, după Șoșoacă

0 136

Multilaterala noastră senatorială, Diana Șoșoacă, a azvârlit vineri o filipică de la tribuna Senatului în direcția udemeriștilor care au lansat inițiativa tri-legislativă a autonomiei Ținutului Secuiesc, invitându-i cu tactul său caracteristic să părăsească țara.
Șoșoacă s-a lansat în teorii conspiraționiste pe tema schimbării Constituției cu scopul regionalizării României, aruncând lăturile culpabilității asupra unui ipotetic „undeva, pe plan european”.
Mai mult, a avansat și a reafirmat teoria loviturii de stat din 1989, stratagemă de care ar încerca să se servească UDMR pentru schimbarea Constituției României și pentru destrămarea țării în regiuni, Ardealul urmând a fi coordonat de la Budapesta. Volubila goarnă naționalistă a Senatului României a amenințat chiar Ungaria cu episodul opincii românești pe Parlamentul de la Budapesta.

Diana Șoșoacă nu ar spune nu unei intervenții militare românești în Ungaria
O să punem din nou opincile pe Parlamentul din Budapesta, domnilor de la UDMR, domnule (Viktor) Orban, să vă iasă din cap fumurile de autoguvernare.
Dacă nu vă place în România, plecați în Ungaria, unde nu vi se dă nici dreptul de a candida acolo. Aceste proiecte au fost depuse cu două zile înainte de Crăciun pentru că se deschide posibilitatea de a schimba Constituţia pentru a regionaliza România, dar nu pe criterii etnice (…)

Ştiţi cum se fac aceste lucruri, prin lovitură de stat!
Aşa s-a schimbat Constituţia, prin lovitură de stat şi în 1989.Vreau să întreb şi eu PSD-ul de când România a ajuns să fie jucată la masa de poker a politicii româneşti, de când românii trebuie să asiste la această cacealma pentru că sunt nişte ordine de undeva din plan european că se doreşte regionalizarea ţărilor.
Avem nişte interese să punem în discuţie Constituţia României
?” a interogat Șoșoacă parlamentarii prezenți la ședință, conform Hot News, preluat de Cotidianul. Pentru că oricum pachetul de legi care vizau autonomia Ținutului Secuiesc a picat lamentabil la vot și la Camera Deputaților joi, și la Senat vineri, intervenția Dianei Șoșoacă nu a reprezentat ceva mai mult decât o pată de culoare naționalistă într-un Parlament plictisit și preocupat de sarmalele și cârnații Revelionului care urmează.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.