Apa cea foarte scumpa

Apa cea foarte scumpa

0 186


Acest subiect l-am mai abordat pe la inceputul lunii august. Este vorba de sumele pur si simplu imense ce vin la plata apei la imobilul situate in Piata Sfatului nr.1. Am fost si eu pe acolo pentru a vedea ce si cum si daca nu cumva se exagereaza. In curtea mica si inghesuita a imobilului nu am gasit nici vreun bazin de inot olimpic si nici macar vreo piscina. Ce am putut afla de la cei cativa locatari care au binevoit sa discute cu mine este faptul ca vin la plata niste sume imense fata de un consum normal, sume ce reprezinta circa 15-18 mc. apa. Asa ceva da de gandit. Regia Apa nu poate fi acuzata de sau cu ceva, deoarece , in mai multe randuri, citirea contorului a fost verificata de unul dintre locatari si comparata cu cantitatea aparuta pe factura. Totul, in aceasta privinta, corespunde la fix. Mie insa mi se pare ciudat faptul ca acel apometru principal se afla in beciul unui local aflat in acelasi imobil. Mi se pare ciudat si faptul ca nu toti locatarii vor sa-si monteze apometre individuale sau sa se uneasca in a intreprinde ceva. A fost propusa de unii racordarea directa de la strada, care ar costa circa 6.000-7.000 lei si s-ar putea realize intr-o zi. Nu au fost de acord altii motivand refuzul prin pretul cam mare al lucrarii, fara sa gandeasca insa ca totul s-ar amortize in 8-10 luni si nici la eventualitatea platii in cateva rate a lucrarii. De altfel am observat o dezbinare intre locatari – ei nu sunt organizati intr-o asociatie de proprietari/locatari – iar daca unii fac un demers, ceilalti se opun.


Pe buna dreptate Regia Apa a refuzat o interventie. Legea spune ca ei se ocupa de transportul apei pana la apometrul de intrare in imobil. Restul este treaba locatarilor. Regia ar putea doar oferi documentatia asupra plasamentului conductelor din zona, mai ales ca este vorba de o cladire veche, de mai multe ori renovata si, probabil, suferind si unele modificari pe parcursul anilor.


Le-am sugerat locatarilor sa se adreseze, pentru inceput, OJPC, care are potenta legala de a face investigatii si a gasi eventuale solutii. Poate ca cineva de la oficiu va citi aceste randuri si va exista o autosesizare. Vom reveni.


?


?


Dan Bota


?


P.S. Acei 15-18 mc. se refera la consumul pe o singura persoana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.