Angiograful inca nefunctionabil

Angiograful inca nefunctionabil

0 225

Bolnavii brasoveni care au probleme, mai mici sau mai mari, cu inima mai au de asteptat o vreme inca neprecizata pana vor beneficia de o consultatie de specialitate moderna in Spitalul Judetean. Acest lucru se va realiza numai dupa ce Clinica de Cardiologie din Spitalul Tractorul va fi complet mutata in vechea locatie.
Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Marius Neculoiu, acest lucru se va realiza in curand, ceva mai devreme de Pastele Cailor si cel mai probabil peste doua saptamani.
In momentul de fata conducerea spitalului cauta solutia cea mai potrivita pentru mutare, de aici si forfota, cu lumanari si lanterne, a personalului medical prin ungherele spitalului.
„Cardiologia se va muta la etajul I, dar, deocamdata nu incape toata, deoarece la Tractorul sunt 100 de paturi. Astfel, trebuie sa gasim solutia cea mai buna. Medicii cardiologi vor toti sa vina la Spitalul Judeþean, dar nu stiu daca va fi posibil acest lucru”, a explicat dr. Marius Neculoiu.
Desi in secþia de cardiologie interventionala a Spitalului Judeþean Clinic de Urgenta au fost investite 3 milioane de lei, aceasta nu aduce inca nici un beneficiu brasovenilor bolnavi de inima. De pilda multtrambitata aducere a angiografului nu a insemnat ecat bifarea in dreptul rubricii „achizitii – dotari”, caci aparatul nu a functionat pana acuma decat atunci cand a fost testat si cand s-au efectuat sase coronografii, deoarece nu au existat fonduri suficiente pentru interventii chirurgicale, caci consumabilele pentru un singur pacient sunt de cel puþin 1.000 de euro, spitalul nefiind inclus in Programul national de cardiologie pe motiv ca nu a fost amenajata sectia de Terapie Intensiva.
„Angiograful nu a fost utilizat niciodata, ci s-au facut doar probe cu el. S-au facut coronografii. Aparatul este foarte OK. Stenturi nu s-au putut pune deoarece nu am avut dotarea necesara”, a mai explicat medicul.
Bun, si atunci ce facem? Ne cumparam masina si o tinem in fata blocului pentru ca nu mai avem bani de benzina?
Iar pentru neincluderea in acel Program national de cardiologie nu exista oare vinovati? Oare cat mai trebuie sa suferim – si nu numai in asemenea cazuri ca cel de fata – din cauza impotentei in gandire si actiune ale unora incapabili sa rezolve cele necesare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.