Alti bani pentru autostrada Bechtel

Alti bani pentru autostrada Bechtel

0 260

Noul ministru al Transporturilor va solicita Guvernului suplimentarea de la buget cu 278,2 milioane lei (83,3 milioane euro) a fondurilor pentru derularea lucrarilor la autostrada Brasov-Bors. Ludovic Orban si-a dat seama ca sumele pe care institutia urma sa le obtina din credite externe nu pot fi asigurate in timpul necesar si, ca urmare, termenele contractuale ar putea fi depasite.


„Finantarea insuficienta pentru obiectivul Autostrada Brasov-Cluj-Bors determina fie perceprea unor penalitati mari care vor greva asupra bugetului de stat, fie necesitatea stoparii lucrarilor, cu consecinta nefinalizarii acestei autostrazi la termenul contractual, din vina statului roman”, se arata in propunere.


Redistribuirea de fonduri va fi operata prin amendarea Legii bugetului de stat pe 2007 in sensul reducerii cu 278,2 milioane lei a fondurilor aferente sursei „intrari credite externe” si suplimentarii cu aceeasi suma a banilor alocati de la bugetul de stat.


Ministrul Transporturilor arata in nota de fundamentare a ordonantei ca modificarile propuse nu vor conduce la majorarea sumei totale, aprobate prin Legea bugetului, pentru programul investitional din acest an si justifica importanta actului normativ prin faptul ca lucrarile proiectate au o influenta benefica asupra calitatii mediului prin „reducerea poluarii fonice si a noxelor eliminate de mijloacele de transport”.


Orban a declarat ca va prezenta Guvernului, pana la 30 aprilie, doua acte normative privind finantarea unor lucrari de infrastructura in acest an, inclusiv constructia autostrazii Brasov-Bors, precizand ca a primit deja asigurari din partea ministrului Economiei si Finantelor, liberalul Varujan Vosganian, pentru asigurarea finantarii necesare.


In cursul acestei saptamani, ministrul Transporturilor s-a intalnit cu reprezentantii companiei Bechtel carora le-a solicitat sa identifice solutii pentru accelerarea lucrarilor la autostrada pe baza unui grafic detaliat, in care sa fie evidentiat clar timpul necesar realizarii fiecarui tronson.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.