Aliantele patrimoniale ale baronilor romani din secolele XX-XXI

Aliantele patrimoniale ale baronilor romani din secolele XX-XXI

0 624
Alde Copos nici nu mai trebuia sa scrie vreo carte despre Aliantele matrimoniale ale nu stiu caror principi romani din nu stiu ce secole ca sa se elibereze de la mititica. Era de ajuns ca el si alte vipuri ale Romanikai de carton presat sunt la bulau, dupa faptele comise, ca sa ilustreze aliantele foarte stranse si mariajele politicii sau fotbalului cu faradelegea.
Cred ca asta ar fi cartea de aur in care ar putea semna toti cei aflati acum dupa gratii dupa delapidari grosiere si spalari nerusinate de fonduri. Udrea, fartatii Becali si lotul de mahari din fotbal, toata sleahta de magistrati mai penali decat indivizii pe care ar fi trebuit sa-i ancheteze, delatorii ghinionisti care n-au turnat suficient cat sa iasa de la racoare.
Toti ar trebui sa-si puna iscalitura intr-un cartoi gros, pe care sa-l tipareasca apoi la liberare.
Unii, s-au grabit, cum a fost Copos, sa iasa inainte de vreme, cand putea foarte bine sa stea sa mai scrie. Daca-i adevarat ca cele cinci carti pe care le-a comis sunt rodul neuronilor personali si nu le-a comandat unor negri cu staif academic, justitia trebuia sa-l mai tina la umbra. Mi s-ar parea echitabil si foarte in folosul cunoasterii. Daca poti sa iesi de la bulau scriind carti menite sa lumineze natia, de ce prapadeasca judecatorii asa talente literare si stiintifice? Dimpotriva. Daca puscariasul scrie bine si temeinic, sa-i asigure statul o sedere prelungita in  penitenciar, cu abonament la sala de lectura si creatie.
Pana isi lamureste Copos plagiatul de care este acuzat la nici o zi de la eliberare, natia cititoare se intreaba cate almanahe va scrie Vanghelie ca sa-si scurteze sederea. Desi procurorii asteapta de la fostul primar din sectorul 5 sa astearna pe hartie ceva cu titlul aliantele patrimoniale ale PSD cu diversi afaceristi locali.
Iar tema trebuie extinsa la toti hotii de lux cercetati in prezent de DNA sau instante pentru jafurile comise. Unde mai pui ca, desi baietii si fetele au folosit cam aceleasi metode ca sa imbogateasca, nu risca sa-i acuze nimeni de plagiat.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.