Alaturi de George Scripcaru se pare ca s-au fript cu energie termica...

Alaturi de George Scripcaru se pare ca s-au fript cu energie termica si alte nume grele…

Au aparut noi informatii intr-un eveniment ce pare sa tina „capul de afis” multa vreme de acum inainte Dosarul Termo – Primaria Brasov si multe firme dintr-o suveica pusa in functiune de personaje extrem de bogate.
Procurorii DNA efectuează investigații privind achiziționarea de energie termică peste necesarul vândut populației din Brașov, pentru favorizarea unei firme, care ulterior ar fi fost „plimbată pe rețea sau evacuată”, fiind cauzat un prejudiciul de aproximativ 26 milioane lei, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Procurorii DNA efectuează luni percheziții la Primăria Brașov, la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, precum și la domiciliul edilului și a altor presoane, sediile mai multor firme, printre care și la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, punctul de lucru al SC Delcar SRL, la sediile SC Bepco SRL, la SC Transformer Energy Supply SRL, sediul Tetkron, punctul de lucru al SC Iporo SRL.
Anchetatorii fac cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu vizând relațiile comerciale dintre SC Tetkron SRL, societate având ca asociat mun. Brașov, și Bepco SRL.
Conform surselor, în august 2010, s-a înființat Sc Tetkron pentru activitate furnizarea de abur și aer condiționat, administrator Simona Frățilă, o apropiată a primarului și fost director economic al CET SA, societate care prin contractul de sub-concesiune întocmit în baza HCL Brașov, a preluat serviciul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiu.

Sursele au explicat că Tetkron nu dispunea de fondurile necesare și nici de rețea de distribuție, iar prin hotărâri AGA CET SA s-a aprobat vânzarea unor active CET în tranșe către noua societate. Bunurile necesare desfășurării activității s-ar fi vândut potrivi raportului Curții de Conturi la o valoare mult mai mică decât cea de inventar, respectiv peste 1,2 milioane lei.
Procurorii au constatat, susțin sursele, că s-a urmărit scoaterea unor mijloace fixe și utilaje din patrimoniul CET SA, care ulterior au fost vândute către Bepco, fiind creat un prejudiciu de peste 1,3 milioane lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de utilitate publică din proprietatea UATM Brașov cumpărate și vândute în mod nejustificat.
Aceleași surse au precizat că Tetkron ar fi înregistrat pierderi în mod constant în activitatea de furnizare și distribuție a agentului termic, fapt care s-ar fi datorat în realitate achiziționării de energie termică peste necesarul vândut populației precum și faptului că, urmare a înțelegerii frauduloase dintre George Scripcaru, Simina Costan și Mihai David (fost sef de baieti destepti, director HIDROELECTRICA, sustinut de un amic, NUME in politichia brasoveana, cel mai vechi sef de partid care de aproape 20 de ani este DOAR …PRESEDINTE!!!!), societatea a achiziționat întreaga cantitate de agent produs de Bepco la poarta CET SA. Acest lucru, au mai arătat sursele, s-a făcut pentru ca furnizorul să poată produce mai multă energie electrică, în scopul de a-și încasa bonusurile, ajungându-se la facturarea și subvenționarea unor cantități de energie termică care a fost ulterior plimbată pe rețea sau evacuată în urma deschiderii capetelor de coloană, fiind cauzat un prejudiciul de aproximativ 26 milioane lei.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.