ALARMA MILITARA IN ROMANIA! 2200 de militari chemați la arme. Deplasări si...

ALARMA MILITARA IN ROMANIA! 2200 de militari chemați la arme. Deplasări si pe drumuri naționale.

0 883

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat  că „urmărim testarea capacității operaționale ale subunităților Diviziei 2 Infanterie „Getica.Astăzi am ordonat, începând cu ora 18:00, alarmarea diviziei 2 Buzău, respectiv a militarilor din Garnizoanele Buzău, Focşani, Brăila şi Galaţi. Este un exerciţiu planificat , face parte din programul de instruire din acest an, cu precizarea că din 2009 încoace nu a mai fost organizat un exerciţiu de o asemenea amploare. Sigur că urmărim, prin acest exerciţiu, testarea capacităţii operaţionale a unităţilor din subordinea Diviziei 2. Peste 50 de generali și ofițeri de la Statul Major General sunt observatori.”, a spus Mircea Dușa, la Antena 3.

Au fost convocati la exercițiul militar 2.200 de militari cu armament și tehnică de luptă, potrivit comunicatului oficial al MApN. Participa militari din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova,  Statelor Unite ale Americii si Romaniei.  Aproximativ 500 de tancuri, tranzitează  teritoriul a patru județe și ajunge pe cel mai important poligon al României, Smârdan.

(w670)

Guvernul României și toate instituțiile de apărare fac ceea ce trebuie, iar Armata Română este pregătită să apere teritoriul național”, a raspuns ministrul Apărării, la întrebarea , ce le spune românilor , care au impresia că pregătirile sunt făcute pentru că „vine războiul”. Pentru ca in mentalul colectiv a ramas acea faimoasa linie de rezistenta Smardan-Namoloasa-Focsani,considerata candva un fel de „linie Maginot” romaneasca!

O parte din militari vor rămâne în poligonul Smârdan. Din 16 până-n 30 aprilie, va avea loc cel mai mare exercițiu în comun cu militari din statele NATO. Vor fi prezenți în Smârdan și de la baza din Mihail Kogălniceanu 500 de militari români, 400 de militari ai SUA, 180 de militari britanici și un pluton din Republica Moldova.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.