Ajutor de stat de pana la 500.000 de euro

Ajutor de stat de pana la 500.000 de euro

0 189

Consiliul Concurentei este in proces de elaborare a unei scheme de ajutor de stat care va crea cadrul general pentru acordarea de pana la 500.000 de euro companiilor, a declarat Mihaela Marinescu, reprezentanta institutiei, in cadrul unui seminar desfasurat la Sinaia intre 4 si 6 septembrie.
Aceasta schema de ajutor de stat este bazata pe „Cadrul financiar temporar” elaborat de Comisia Europeana, care permite statelor membre asemenea masuri in perioada de criza, adica inclusiv in anul 2010.
La nivel european au fost elaborate in total 49 de scheme de ajutor de stat, pe cand in Romania exista deocamdata una singura – privind garantii pentru credite acordate firmelor in dificultate de catre bancile comerciale, derulata de Eximbank.
Documentele care permit aceste ajutoare de stat au fost publicate de catre Comisia Europeana la finalul anului 2008, si sunt valabile pana la 31.12.2010. Romania pregateste si ea, in sfarsit, masuri prin care autoritatile vor putea acorda ajutoare de stat de pana la 500.000 de euro intreprinzatorilor.
„Au existat semnale din partea autoritatilor ca ar dori sa acorde ajutoare de stat de acest gen, si noi am luat initiativa sa construim un cadru general. Acum trebuie stabilit numarul estimat de beneficiari ai acestei scheme si bugetul pe care statul il va aloca”, a explicat Mihaela Marinescu.
In acest sens, institutia asteapta informatii de la ministerele care s-au aratat interesate sa acorde ajutoare de stat. Dupa stabilirea acestor detalii, documentul va fi transmis Comisiei Europene pentru avizare. In urma raspunsului primit de la Bruxelles, ministerele vor putea folosi acel document cadru pentru a elabora masuri concrete adresate companiilor.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.