Ajutoarele pentru incalzire la Brasov

Ajutoarele pentru incalzire la Brasov

0 198

Si in aceasta iarna brasovenii cu posibilitati materiale reduse si foarte reduse vor primi ajutoare de incalzire, dupa sistemul din anii trecuti, pentru încãlzirea locuinþei cu energie termicã, în perioada 1 noiembrie 2009 – 31 martie 2010. Ajutoarele sunt gestionate si acuma de Primarie, prin departamentul respectiv.
De acest ajutor beneficiaza familiile si persoanele singure cu venituri pana la 615 lei/membru de familie, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica in sistem centralizat sau gaze naturale.
Titularul ajutorului este proprietarul locuintei sau titularul contractului de inchiriere al acesteia, ori alt membru de familie, major.
Cuantumul ajutorului ar fi urmatorul:
– pentru persoanele care utilizeaza gaze naturale pentru incalzirea locuinte este prevazuta o suma fixa, in raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, si reprezinta sume lunare cuprinse intre 262 lei si 19 lei.
– pentru persoanele care utilizeaza energie termica in sistem centralizat pentru incalzirea locuintei: prin compensarea procentuala, intre 100% si 10%, a valorii efective a facturii la energie termica in raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie.
Dreptul la ajutorul de incalzire se stabileste incepand cu luna in care a fost depusa cererea si declaratia pe proprie raspundere.
Acordarea ajutorului se face pe baza de cerere si declaratie pe proprie raspundere, insotite de documentele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Formularele necesare sunt puse la dispozitia solicitantilor la asociatiile de proprietari si la sediul furnizorului de gaze naturale.

Cererile se depun in perioada 01.10.2009 – 23.10.2009 la fostul sediu CET din Str. Parcul Mic nr. 23-25 , program Luni – Vineri 08 – 19.00 si sediul GDF SUEZ, Str. Bisericii Romane nr. 107A , cu program Luni – Vineri 16.00 – 19.30. Pentru informatii suplimentare apelati la telefon 0368/464081 int. 19, 15.
In momentul in care vom intra in posesia procentajelor ajutorului raportate la venituri, cotidianul nostru le va publica spre stiinta dumneavoastra.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.