Ajutoare pentru veteranii si vaduvele de razboi

Ajutoare pentru veteranii si vaduvele de razboi

0 281

Veteranii de razboi, vaduvele de razboi, accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat vor primi in anul 2006 un ajutor in cuantum de 57 lei RON/persoana, pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice.

Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, o Hotar?re care stabileste cuantumul ajutorului anual acordat veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi, accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unor cheltuieli. Vor beneficia de aceste ajutoare 121.610 de persoane.
Sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, vor fi suportate din bugetele Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerului Apararii, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii. Plata ajutorului se efectueaza de catre Casele judetene de pensii, respectiv Casa de pensii a Municipiului Bucuresti.
Potrivit prevederilor art. 16 si ale art. 18 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, cuantumul ajutorului acordat de stat se actualizeaza anual, prin Hotar?re de Guvern, in functie de evolutia preturilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.