Aeroportul de la Ghimbav va fi gata in 2008 sau 2009

Aeroportul de la Ghimbav va fi gata in 2008 sau 2009

0 256

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a dat ca data de finalizare a lucrarilor pentru construirea aeroportului international la Brasov 2008 sau 2009, adica la aproximativ un an si jumatate dupa lamurirea situatiei privind terenurile unde va fi derulat proiectul.


Valoarea investitiei se ridica la circa 100 milioane euro iar fondurile vor fi asigurate atat din bugetul Ministerului Transporturilor, care va contribui cu circa 15 milioane de euro, cat si din bugetele locale si din finantari externe.


Proiectul va fi realizat in parteneriat de Ministerul Transporturilor, Consiliul Judetean Brasov, Consiliul Judetean Covasna, Consiliul Local Brasov si Consiliul Local Ghimbav. ”Pe 10 ianuarie vom avea o sedinta la care vor participa reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Prefecturii Brasov, ai CJ Brasov si ai CL Ghimbav, unde vom incerca sa stabilim dimensiunile aeroportului, precum si particularitatile constructive, cum ar fi ce aeronave vor putea ateriza, cum va fi derulat traficul de coletarie etc.”, a spus Scripcaru. El a aratat ca nu a fost clarificata inca situatia juridica a terenului pe care va fi amplasat aeroportul. „O parte din teren apartine Agentiei Domeniilor Statului, o parte Aeroclubului Ministerului Transporturilor, iar o parte IAR Ghimbav. Intre IAR Ghimbav si Aeroclubul Ministerului Transporturilor exista o serie de divergente cu privire la proprietatea asupra unor suprafete de teren. Exista si o serie de alti proprietari care detin terenuri in zona” a aratat primarul.


Firma care va gestiona viitorul aeroport este deja inregistrata la Registrul Comertului, sub numele de Aeroportul International Ghimbav SA, in discutie ramanand ponderea pe care o va detine fiecare participant la aceasta asociatie.


?


Despre aeroportul de la Ghimbav a vorbit si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a, in timpul unei conferinte la Prefectura, a cam incurcat borcanele. Acesta a declarat ca, in problema aeroportului, Brasovul ar trebui sa faca un parteneriat, si sa se asocieze cu alte consilii judetene, Ministerul Transporturilor urmand sa contribuie cu fonduri, asa cum este cazul majoritatii aeroporturilor din tara. Din pacate, astfel ministrul a aratat ca nu prea este pus in teme cu ce se intampla prin tara, intrucat lucrul acesta Brasovul l-a facut de vreo 6 luni.

Berceanu a mai precizat ca, in opinia sa, aeroportul de la Brasov trebuie facut mic, la inceput, si apoi, pe masura ce traficul va creste, sa fie extins.
Tot duminica ministrului Radu Berceanu i-a fost prezentata, de catre consilierul judetean Iancu Vespasian Augustin (presedintele comisiei speciale de realizare a aeroportului din CJ), locatia, PUZ-ul si situatia la zi a proiectului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.