Aeroportul Brasov – 2007 (1)

Aeroportul Brasov – 2007 (1)

0 267

Cotidianul nostru si-a propus sa promoveze si sa urmareasca evolutia celor mai importante investitii din Judetul Brasov si din Transilvania, de la Autostrada Transilvania la Aeroportul Brasov, de la Spitalul de la Harman pana Ocolitoarea municipiului Brasov.


Fara discutie Aeroportul International Brasov – Ghimbav (AIBG) este cea mai importanta investitie a Judetului Brasov si a unei intregi regiuni din sud – estul Transilvaniei. Pentru inceput dorim sa vedem situatia la startul acestui an, ceea ce s-a facut si mai ales ce au de gand sa faca autoritatile.


?


Asigurarea suprafetelor necesare investitiei o problema de nerezolvat?


Vizita ministrului Berceanu la Brasov inainte de sarbatori, a atras atentia presei care a si constatat si relatat, de la caz la caz, in functie de interese evident, mai multe aspecte.


Problema asigurarii in totaliate a terenurilor pentru viitorul aeroport inca nu este rezolvata, aceasta pentru ca Guvernul Tariceanu inca nu s-a pronutat in ce priveste transferul de teren catre CJ Brasov. Hotararea este asteptata inca din aprilie 2006 si inca nu a fost finalizata, dosarul fiind in procedura de obtinere de semnaturi de la forurile abilitate.


Dorinta ministrului Berceanu de a sprijini urgentarea emiterii hotararii a fost declarata explicit inclusiv in intalnirea cu presa, invitand pentru discutii in acest sens pana la jumatatea lunii ianuarie 2007, oficialitatile brasovene implicate, respectiv presedintele CJ Cancescu si pe primarul Brasovului G. Scripcaru.


Este de mentionat sprijinul declarat pentru realizarea Aeroportul International Brasov – Ghimbav (AIBG) din partea mai multor personalitati politice cu functii inalte in Guvern, viceprim ministrii sau ministrii: George Copos, Marko Bela, Codrut Seres, Radu Berceanu, etc. Insusi premierul Calin Popescu Tariceanu s-a exprimat pozitiv fata de realizarea unui aeroport la Brasov.


Daca terenul exista, Administratia Domeniilor Statului (ADS) si-a dat acordul pentru transferarea proprietatii la Consiliul Judetean, atunci ce natura au piedicile?


De ce, de cand s-a depus documentatia (luna aprilie 2006) nu s-au putut lua toate semnaturile si avizele (maximum cinci) pentru promovarea hotararii de transfer a acestor terenuri, singura piedica ramasa?


Sigur se pot pune multe intrebari si probabil nici raspunsurile nu constituie o problema.


Totusi realitatea, oarecum trista, arata ca in aproape 8 luni nu s-a putut promova o hotarare, nu s-au putut completa suprafetele necesare realizarii viitorului Aeroport International Brasov – Ghimbav (AIBG).


Va urma.


?


Horia D.R. ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.