Adrian Nastase, la 3 ani de la condamnari: Privesc in urma si...

Adrian Nastase, la 3 ani de la condamnari: Privesc in urma si incerc sa inteleg mana destinulu

0 501

Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul său, la trei ani de cand s-a impuscat in gat, că priveşte în urmă şi încearcă să înţeleagă mâna destinului, care atunci a hotărât altceva decât ce voia el, arătând că ziua de 20 iunie este tristă şi la fel de cenuşie ca ultimii trei ani. Adrian Năstase mai spune că i se pare că Traian Băsescu a avut dreptate recent când a spus că „cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu. Nu cred ca a fost doar vigilenţa şi rapiditatea ofiţerului de poliţie. Privesc în jur şi văd cum se dărâmă multe din lucrurile în care am crezut. În numele unor principii înalte, apar condiţiile unui statut colonial. Nu înţeleg rosturile actuale ale guvernării, ale politicii, vânătoarea mediatică după infractori. Am sentimentul că recitesc «Jocurile foamei», cartea lui Suzanne Collins. Trăiesc mai mult în familie. Sper ca Andrei şi Mihnea să aibă mai puţine regrete şi motive de nostalgie”, a scris Adrian Năstase blogul personal, sâmbătă, când se împlinesc trei ani de la data la care, după condamnarea la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, a încercat sa se impuste in gat.
Adrian Nastase
„Pentru mine, ziua de astăzi este tristă. Îmi aduce aminte de revolta pe care am simţit-o atunci, iar anii care au trecut au arătat şi lipsa de «utilitate» politică a acelei hotărâri «cu caracter exemplar», în ceea ce priveşte finanţarea campaniilor electorale. Nu am vrut să comentez, în ultima vreme, declaraţiile lui Băsescu dar mi s-a părut că avea dreptate recent când a spus că cine sapă groapa altuia cade singur în ea. Cine va beneficia, în final, din această isterie publică a arestărilor şi condamnărilor? Vom afla răspunsul peste câţiva ani, atunci când vom examina, din nou, ponderea capitalului străin în economia românească. Faptul că partidele se întrec în reglări de conturi, folosind instituţii ale statului şi neînţelegând că este nevoie de reglementări legislative coerente şi moderne, se va întoarce, în final, împotriva lor”, se mai arată în mesajul postat pe blog de fostul premier, care luni va împlini 65 de ani.Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.După condamnarea sa, doi ofiţeri de poliţie au mers la locuinţa lui Năstase, pentru a pune în executare mandatul şi a-l duce la penitenciar. La scurt timp după venirea celor doi ofiţeri, fostul premier a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian, cu un revolver Smith &Wesson, calibru 38 special.Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca în 20 iunie 2012 şi operat o zi mai târziu, rămânând în unitatea medicală până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, pentru executarea pedepsei.

În 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

În 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost din nou încarcerat, după ce a fost condamnat, în dosarul „Zambaccian”, la patru ani de închisoare cu executare. Năstase a stat în penitenciar până în 21 august 2014, când a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă.

Adrian Năstase spunea, în aprilie 2013, la Antena 3, că tentativa lui de sinucidere, despre care unii au spus că ar fi fost o „înşelătorie”, a fost ceva adevărat, demonstrat de semnele de pe corupul său. „Glonţul acela a trecut la un milimetru de carotidă. (…) A trecut prin umăr, s-a lovit în os şi a ricoşat”, a spus atunci Năstase.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.