Abia acum DNA, să vină să îi ia! Că are de ce...

Abia acum DNA, să vină să îi ia! Că are de ce !!

Marea „izbîndă” a Protestului din această iarnă, organizat de ONG-urile lui Soros pe marginea anunţatei Ordonanţe pentru graţierea şi amnistia unor pedepse, îşi arată abia acum colţii, căci – după cum am văzut – România a fost obligată să-si golească închisorile pentru a evita uriaşele sancţiuni din partea Uniunii Europene pentru proastele condiţii de detenţie din penitenciare.Probabil  că nici unul dintre  miile de protestatari (…cu indemnizatie!) nu înţelege nici acum ce prostii se clamau în Piaţa Victoriei, din moment ceacum, cînd ies din închisori criminali, violatori, tîlhari, tocmai ei protestează din nouneînţelegînd că tocmai atitudinea lor a dus la această măsură extremă!
Să explicăm pentru toată lumea. În 18 ianuarie 2017, fostul ministru Florin Iordache publica pe site-ul ministerului Justiţiei proiectul Ordonanţei pentru graţierea unor pedepse”, care avea doar două articole principale:

– Art. 1, al. 1Se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată”.

– Art. 2: Se graţiază în parte :

a) cu 1/2 pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de 60 ani, femeilor însărcinate (gravide) sau persoanelor care au întreţinere minori cu vârsta de până la 5 ani;

b) cu 1/2 sau, după caz, cu restul de pedeapsă neexecutat din pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care, conform expertizei medico-legale emisă de instituţiile abilitate sunt diagnosticate cu boli incurabile în faze terminale”.

În rezumat, urmau să fie graţiate toate pedepsele de pînă la 5 ani, şi reduse la jumătate cele aplicate deţinuţilor de peste 60 de ani, femeilor însărcinate şi celor care au în întreţinere minori sau erau diagnosticaţi cu boli în stadii terminale.
Protestatarii, care, în realitate aveau scopuri strict politice, afirmate explicit în Piaţă, cum ar fi căderea guvernului PSD-ALDE, au reuşit să transmită opiniei publice semnalul fals că adevărata ţintă a acestei Ordonanţe ar fi scăparea de puşcărie a corupţilor! Mesajul a prins la public (PSD-ciuma rosie!) şi, de teama opiniei publice, PSD a retras proiectul şi l-a dat afară pe Florin Iordache! Bingo!!

Această uriaşă manipulare parcă a întunecat privirile românilor, care n-au văzut ce se scria mai departe în hulita Ordonanţă. Astfel, la art. 3, al. 1 se prevedea că graţierea „nu se aplică celor condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite în stare de recidivă”, iar la art. 3, al. 2 că „grațierea este condiționată de achitarea in totalitate a despăgubirilor”. Pai ce făcurăti Nene, ca ati „blocat” intrarea la Buget a cătorva miliarde…

Dar, cel mai important articol al mult hulitei Ordonanţei, care ar fi trebuit să… linistească orice Protest public, era art. 3, al. 4, care spunea: Nu beneficiază de prevederile art.1 cei care au săvârşit următoarele infracţiuni…”, urmat de o listă cu 50 de infracţiuni prevăzute de Codul Penal şi 15 infracţiuni prevăzute de Legi speciale! Lista infracţiunilor exceptate este uriaşă, de aceea scoatem la iveală doar cîteva: omor, lovitura cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, șantajul, violul, actul sexual cu un minor, incestul, tâlhăria, ultrajul, tortura, luarea şi darea de mită, traficul de influenţă, traficul de stupefiante, sclavia, traficul de persoane, pornografia infantilă, divulgarea informațiilor secreta de stat, cercetarea abuzivă etc.

Deci, dacă această Ordonanţă ar fi intrat în vigoare, nu era eliberată nici o persoană care a săvîrşit infracţiuni cu violenţă sau acte de corupţie, chiar dacă se încadra în limita prevăzută de art. 1 şi 2, citate mai sus! Urmau, deci, să fie eliberate DOAR persoanele care au săvîrşit infracţiuni minore, cu pedepse de pînă la 5 ani, dar nu cele care au comis acte de violenţă sau de mare  corupţie! Şi totul condiţionat de plata despăgubirilor şi prejudiciilor! Au intrat insa in… actiune „specialistii lu’Peste ” ai societatii civile si iata ce prapad a iesit, decidentii luandu-se dupa „dictatura democratica a strazii”

În aceste condiţii, nu este firesc să tragem si o alta concluzia că, în realitate, nu textulOrdonanţei privind graţierea unor pedepse” a scos lumea în stradă, ci interesele politice ale grupurilor care urmăreau manipularea opiniei publice? Doar ştim ce se scanda în stradă: DNA să vină să vă ia”, „Kovesi, nu uita, noi sîntem de partea ta”.

Si cu asta ce-am facut? Or, după cum se poate citi mai sus, nici un dosar de corupţie, instrumentat de DNA, nu intra sub incidenţa graţierii! Si atunci?
Peste toate sloganele din piaţă, unul a rămas mai special în minte: „Ţara se ridică, Ordonanţa pică”! Şi… a picat! ONG-iştii şi simpatizanţii lor au jubilat, incapabili să vadă ce consecinţe nefaste va avea aceastăvictorie.Drept urmare, întrucît România se afla sub ameninţarea unei Hotărîri-pilot a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), actualul ministru al Justiţiei a fost obligat să promoveze „Legea recursului compensatoriu”, care prevede 6 zile cîştigate la 30 de zile executate pentru absolut toate pedepsele, după modelul autorităţilor din Italia, acceptat de CEDO, care au reuşit recent să împiedice sancţionarea pentru situaţia din penitenciare!

Deci, în baza acestei legi, nu se mai poate aplica nici o excepţie, căci argumentul condiţiilor din închisori nu poate fi discriminatoriu, întrucît toţi trăiesc în aceleaşi celule. Ca urmare, dacă îndeplinesc condiţiile legate de durata executată, corupţii, criminalii, violatorii sau tîlharii vor fi liberi mai devreme! Si au fost…

Cei care se grăbesc să arunce în curtea actualului guvern această lege – care avea el destule,dar nu pe asta!– , ar face bine să-şi amintească faptul că Memorandumul semnat de România a fost aprobat de către Guvernul Cioloş, cel tehnocrat, în şedinţa din 27 aprilie 2016, cînd ministrul Justiţiei era Raluca Prună! Acum, nu s-a făcut altceva decît să fie transpus în practică pentru ca România să nu plătească sume uriaşe ca sancţiune CEDO, banii urmînd a fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare! Pai sa nu pui jandarmii pe e , sa supoerte consecintele?(Raluca Prune-n gură )

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.