A venit si randul lui Mircea Geoana? Audiere la DNA in Dosarul...

A venit si randul lui Mircea Geoana? Audiere la DNA in Dosarul lui Marian Vanghelie:

0 483

Senatorul Mircea Geoană s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul lui Marian Vanghelie.

La intrare în sediul DNA, parlamentarul a susținut că e doar ”o chestiune procedurală”.
Fostul social-democrat a fost audiat în 13 mai în dosarul edilului sectorului 5. Atunci, Geoană a spus, la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat pentru a da o declarație în calitate de martor.
„Am dat curs invitației făcute pentru a face o depoziție în calitate de martor. Fiind vorba de o speță penală, care nu este în faza publică, sunt singurele elemente care pot să le fac în acest moment”, a afirmat Geoană, la ieșirea din sediul DNA, unde a fost audiat aproximativ o oră.
Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie, sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană, precum și sediul PSD sector 5 București au fost renovate cu bani primiți ca mită de primarul sectorului 5.
În documente se menționa că o parte a „comisionului” perceput de edil de la omul de afaceri Dumitru Marin a constat și în plata unor lucrări de renovare a sediului de campanie al lui Mircea Geoană.
„Alte modalități, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat ‘comisionul’ solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel sunt: efectuarea ori plata de lucrări de renovare și amenajare a unor spații comerciale utilizate de către societate controlată de către Fashion Brand Management SRL (asociat inculpatul Niculae Mircea-Sorin, administrată în fapt de către suspecta Niculescu-Mizil-Ștefănescu Oana, parlamentar); efectuarea ori plata de lucrări de renovare și amenajare a altor spații, între care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidențiale din anul 2009, sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP SRL), sediul Partidului Social-Democrat București Sector 5, birouri din cadrul Primăriei sectorului 5 București; strângerea, contra cost, de semnături necesare înregistrării unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014; suportarea cheltuielilor făcute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate; sponsorizarea de către societățile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)”, se preciza în documentul procurorilor.
Potrivit procurorilor, in perioada 2007 – martie 2015, Marian Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.