Braşovul va omologa Bazinul Olimpic, pentru a găzdui evenimente internaţionale de amploare,...

Braşovul va omologa Bazinul Olimpic, pentru a găzdui evenimente internaţionale de amploare, la nataţie

0 415

Braşovul ar putea fi al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, care să aibă un bazin olimpic omologat pentru competiţii internaţionale. Acesta este unul dintre subiectele discuţiei dintre preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, primarul George Scripcaru şi preşedintele secţiei de nataţie al Clubului Corona Braşov, consilierul local Toro Tamaş.

Am venit să discutăm un proiect de colaborare atât pentru înotul de performanţă cât şi pentru înot ca sport de masă. Este prima întâlnire de acest fel, am găsit deja o serie de soluţii şi în cel mai scurt timp vom avea date concrete. Înotul este un sport frumos, un sport care te dezvoltă armonios dar care are nevoie de cel puțin patru ore de antrenament pe zi pentru a ajunge la marea performanță. Pentru acest lucru trebuie să ai și condiții bune, iar la Braşov există, fără doar şi poate. Am găsit înţelegere la clubul Corona şi la autoritățile locale din Braşov şi mă bucur să văd că acest oraş deţine un bazin atât de frumos. Am încredere că vom dezvolta lucrurile în direcţia pe care ne-o dorim”, a spus fosta sportivă Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Noul Bazin Olimpic Braşov a fost dat în folosinţă în aprilie 2013, după o reabilitare care a durat doi an şi care a presupus practic o construcţie nouă, care acum are trei niveluri. Bazinul propriu-zis are 50x25x2 metri, zece 10 culoare şi 658 de locuri în tribună, douăsprezece fiind special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi, şi întruneşte astfel principalul criteriu pentru a deveni un loc de desfăşurare a competiţiilor de înot.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.