De ce nu ne-a placut Johannis, la un an de presedintie!

De ce nu ne-a placut Johannis, la un an de presedintie!

0 552
Pentru ca are un stil impropriu unui preşedinte, cu mari perioade de absenţă.
Pentru ca  manifestă comoditate şi are o vizibila plăcere a protocoalelor.
Pentru prea multe stângăcii şi bâlbâieli, scuzabile la început, dar care au persistat deranjant dincolo de ce ar fi fost normal.
În afară de „răbufnirea” de orgoliu (…amenajată de 1-2 consilieri mai isteţi) care a transformat tragedia de la Club Colectiv, intr-un fel moment istoric al schimbarii social – politice (!?) spre Epoca Iohannis (presupus a fi un nou Carol I…contemporan) fostul primar de Sibiu nu a arătat nimic din ce  inca mai asteapta romanii şi de care ţara chiar avea mare nevoie.
Indiscutabil Iohannis are totusi un alt stil decât vulgarul Basescu, un personaj-accident in istoria trista a Tarii. Adica nu avea cum sa fie un golan de Gura Portului, un fost bishnitar si securist …”de bine”!, Johannis fiind chiar opusul lui. E mai civilizat, mai european, mai puţin agitat, dar şi mai puţin, sau chiar deloc „jigodie”.
Nici televiziunile nu prea s-au înghesuit la evenimentul din Parlament, umbrit de alte subiecte.  Audienţa a fost sensibil mai mică decât altă dată când apărea Iohannis pe micul ecran, cu stilul lui plicticos.
Discursul a fost transmis în direct – la un an de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.SIGLA PRES. Adica ce „sarbatoare” este asta, la care nimeni nu a îndrăznit să lipsească pentru a nu fi  trecut pe lista si considerat ostil de catre Heldwig si toata trupa lui… „Toată lumea se dă bine cu puterea cum stă bine multor gazetari şi patroni de media de când se ştiu ei. E un reflex condiţionat format aşa, tot slugărind la case mari. Dar în rezumat, Iohannis a confirmat ca nu ar fi bun de prompterist la o televiziune. Prompteristul are o meserie grea, citeşte instant, cu intonaţie corectă textul de pe cameră. O performanţă la care Klaus Iohannis nu poate spera” …observa cu fireasca pricepere Stelian Tanase, fost presedinte TVR si practician in fata vamerelor tv!
Bref, prestaţia prezidentiala  a fost, ca de obicei, fără viaţă, fara miez, iar discursul, tot searbad, spus fără convingere:
„A citit aproape onorabil un text scris de alţii. Nu-i bai, peste tot preşedinţii au speech-writers angajaţi să le scrie discursurile. Repetă apoi câteva efecte teatrale, eventual cu un profesor de actorie. Cum să ridice semeţ privirea la capătul unei fraze, cum să lase o pauză de efect, cum să facă semn cu mâna la final. După părerea mea, ca unul care de 25 de ani văd ca un profesionist asemenea discursuri, Klaus Iohannis nu a fost bine pregătit. A apărut ca un elev prins de învăţătoare că nu şi-a făcut lecţia la citire. Are o frazare fantezistă care nu ţine cont de punctuaţie. De exemplu se opreşte în mijlocul unei propoziţii deşi nu e punct şi continuă apoi ca şi cum ar fi vorba de o nouă propoziţie. Trebuie să faci un efort de înţelegere ca să afli ce vrea să spună„, ne-a explicat doct acelasi Stelian Tanase…pe post de invatatoare!!
Iohannis nu e un bun orator, nu convinge. Evident  aici nu este punctul lui forte, daca are vreunul… Insa, nici textul nu l-a ajutat. Pentru ca n-avea cum. A vrut sa rosteasca lucruri memorabile, si a iesit o prostie. Sa afirmi sententios…„Coruptia  ucide!”, cu adresa la guvernarea Ponta (!?) cand dupa 2 luni de anchete, la Colectiv nu s-a gasit decat clasica neglijenta si superficialitate romaneasca (cu consecinte la fel de grave!) pare mai degraba, o „punere in scena”…
Iata de ce  Iohannis a dezamagit din nou… inainte de a pleca in concediu, in Florida unde Basescu scrie ca are  proprietati imobiliare mascate!!  Lumea rămasă in sala din obligaţie a fost cam neatentă şi absentă. A aplaudat de complezenţă, cand Iohannis s-a laudat cu „guvernul lui”. Discursurile rămân în istorie prin cuvintele care nu se şterg din memorie prea uşor. Iohannis a bifat o obligaţie, cum face de obicei. (dupa  o idee de Stelica Tanase)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.