Defrisari sistate la Codlea

Defrisari sistate la Codlea

0 191

Lucrarile de exploatare forestiera din padurea de la marginea Codlei au fost sistate. Primaria, de comun acord cu reprezentantii Directiei Silvice si ai firmei care a castigat licitia in zona, a dispus retragerea utilajelor si suspendarea lucrarilor pana pe data de 7 iunie. Atunci are loc un termen din litigiul avand ca obiect terenul de 200 de hectare care include si lotul pe care se fac lucrari. Codlenii vor fi si ei invitati la semnarea unui nou protocol de exploatare.
Autoritarile codlene au dispus in cele din urma sistarea lucrarilor de exploatare forestiera din padurea de la marginea Codlei, dupa 10 zile de la declansarea unor proteste din partea mai multor riverani. Oamenii au manifestat inca de saptamana trecuta impotriva actiunilor de taiere efectuate aici de Directia Silvica Brasov, dar mai ales pentru a impiedica accesul camioanelor de mare tonaj in zona. Oamenii se tem ca trepidatiilor vehiculelor incarcate cu busteni le vor distruge casele si reteaua de canalizare sau de gaz daca vor continua sa circule pe drumul forestier marcat cu un semn de interdictie pentru traficul mai greu de 3,5 tone. Protestele au continuat in urma cu doua zile cand instigatorul protestelor pe tema spitalului din Codlea – consilierul local codlean Erwin Albu – reciclat acum pe actiuni in padure, i-a indemnat pe nemultumiti sa se lege demonstrativ cu lanturi de copacii marcati de Directia Silvica.
Se pare ca doleantele codlenilor au fost luate in considerare de catre autoritatle codlene, care i-au convocat la discutii pe reprezentantii Directiei Silvice si ai firmei care a castigat licitatia de atribuire a lucrarilor de exploatare forestiera in zona. Lotul apartine unei zone mai mari care face obiectul unui litigiu intre stat si municipalitarea codleana. Instanta i-a refuzat deja acesteia din urma emiterea unei ordonante presedintiale de stopare a exploatarii forestiere pe durata procesului. In asteptarea termenului din data de 7 iunie, reprezentantii primariei au dispus acum sistarea lucrarilor si retragerea utilajelor. Edilii codleni intentioneaza sa renegocieze cu Directia Silvica, firma care ace lucrarile dar si cu reprezentanti ai codlenilor un program de explotare si de transport al bustenilor care sa tina cont de doleantele codlenilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.