Traian Basescu, vrea reorganizarea administrativa a Romaniei

Traian Basescu,
vrea reorganizarea administrativa a Romaniei

0 195

Asa cum era de asteptat, dupa ce s-a eliberat de grijile legate de conducerea PDL, Traian Basescu a trecut la consolidarea coalitiei de guvernare. Sprijinul UDMR in materializarea pretentilor acestora pare a fi cheia tinerii in Palatul Victoria a Guvernului Boc. Printre pretentiile UDMR, nerezolvate inca este si reorganizarea administrativa a Romaniei.

Reorganizare administrativa – una dintre prioritatile Cotroceniului
Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi, ca este nevoie de o reorganizare administrativa, mentionand ca aceasta va fi una dintre prioritatile sale in discutiile cu partidele politice. „As remarca faptul ca avem nevoie si de o alta abordare in ceea ce priveste chiar functionarea noastra, functionarea statului. Acest lucru nu este in program, dar va fi una dintre prioritatile mele in discutiile cu partidele politice. Si eu sper ca pana in 2012 sa adoptam o solutie. Este vorba despre reorganizarea administrativa a tarii. Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici – ma refer la judete – si avem decizii extrem de greu de negociat. (…) Deci va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze. Aceasta organizare administrativa pe care o avem acum sigur ca este foarte sustinuta de populatie”, a declarat presedintele Basescu, la o dezbatere privind relansarea economiei.
Presedintele a explicat ca din acest punct de vedere populatia este reticenta, dar ca va trebui sa fie explicate avantajele, adaugand ca el va fi unul dintre cei care isi asuma responsabilitatea de a arata care sunt avantajele reorganizarii administrative.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.