Dominique Strauss-Kahn – eliberarat conditionata

Dominique Strauss-Kahn – eliberarat conditionata

0 224

Magistratii Tribunalului din New York au decis joi ca Dominique Strauss Kahn, acuzat de agresiune sexuala de catre menajenara unui hotel, sa fie eliberat conditionat acceptandu-i cautiunea de un milion de dolari. Fostul sef al FMI se angajeaza sa stea 24 de ore din 24 intr-o resedinta din Manhattan, sa se supuna unei supravegheri electronice si unei paze militare 24h din 24h pe cheltuiala sa. Strauss-Kahn si-a depus deja pasaportul francez.
In plus, el ar urma sa „renunte voluntar la orice procedura de extradare, de orice fel ar fi”, intr-o declaratie facuta in fata tribunalului sub juramant.
Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat vineri de dimineata dupa ce va semna pachetul de cautiune. Avocatii fostului sef al FMI i-au cerut sa nu accepte toate aceste conditii considerandu-le excesive.
Dominique Strauss Kahn si-a anuntat joi dimineata demisia de la sefia FMI. Intr-un comunicat oficial, DSK respinge toate acuzatiile care i s-au facut in ultimele zile, in scandalul de agresiune sexuala in care a fost implicat.
In scrisoarea prin care isi anunta demisia, Strauss Kahn isi motiveaza gestul prin dorinta de a „proteja” Fondul Monetar de efectele acestui scandal: „Vreau sa imi dedic toata energia pentru a demonstra ca sunt nevinovat”, spune DSK, in scrisoarea adresata institutiei.
Fondul Monetar International va anunta in aceste zile numele urmatorului sef al fondului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.