Societatea AIBG se desfinteaza

Societatea AIBG se desfinteaza

0 215

Societatea Aeroportul International Brasov – Ghimbav SA, infiintata in 2006 pentru constructia aeroportului de la Brasov va fi dizolvata voluntar de catre actionari, se arata intr-un anunt publicat in aceasta saptamana in Monitorul Oficial.
Motivatia este aceea ca actionarul principal, compania canadiana Intelcan nu a mai intreprins nimic si a fost denuntat de catre Consiliul Judetean, actionar minoritar in acest proiect, iar asocierea astfel a cazut dupa retragerea investitorului canadian. De altfel, reprezentantii CJ Brasov sustin ca era normal ca societatea amintita, infintata in 2006 sa fie dizolvata dupa ce din 2009 nu a mai avut nici o activitate inregistrata la ANAF. Actionarii companiei vor discuta dizolvarea voluntara a societatii pe 16 iunie la sediul Consiliului Judetean Brasov, data la care este convocata Adunarea Generala a Actionarilor. Printre actionari se mai regasesc Consiliul Local Brasov, Consiliul Local Ghimbav si consiliile judetene din Harghita si Covasna.
Potrivit reprezentantilor CJ Brasov, dizolvarea companiei nu inseamna ca aeroportul nu va mai fi realizat. „Va fi creata o noua companie, fiind posibila participarea a consiliilor judetene din Harghita si Covasna”, a explicat Ion Ochi, vicepresedinte al CJ Brasov. Surse din institutie spun ca in noul proiect nu se va mai regasi insa Consiliul Local Ghimbav.

CJ Brasov sustine ca exista cinci investitori
Consiliul Judetean Brasov a lansat in luna aprilie un anunt de licitatie pentru construirea acestui obiectiv, termenul final pentru depunerea acestor oferte fiind de 1 iunie. Potrivit anuntului „concesionarul va trebui sa asigure finantarea, proiectarea, construirea, operarea si intretinerea Aeroportului”, valoarea estimata de 68,925 milioane de euro fara TVA. Potrivit presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu, pana in prezent si-au aratat interesul pentru aeroport cinci firme, dintre care una romaneasca si patru din strainatate. Dupa ce actele depuse de acestia vor fi deschise si se va observa ca indeplinesc cerintele CJ Brasov, „se va trece la dialogul competitiv, dupa care se vor depune ofertele finale”. „Estimam ca pana la 1 august va fi semnat contractul, iar lucrarile de constructie ar putea incepe undeva prin luna septembrie, octombrie”, au mai spus sursele citate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.